Sekalaiset uutiset

Turku Jazz Festival alkaa!

Turku Jazz Festival järjestetään tänä vuonna jo 54. kerran. Maaliskuun käynnistävän festivaalin vuoden artistina loistaa uusturkulainen trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen, ja Logomon festarilavalle nousevat mm. jazzlegendat Dave Holland ja Eero Koivistoinen. Lauantai-illan 4.3. huipentaa Turku Jazz Orchestran ja Astrid Nicolen Beyoncé!-projekti.

Onnellinen elämä – Johanna Kareen koskettavia valokuvia Olarin kirkossa

Johanna Kareen KATSO IHMINEN -valokuvanäyttely Onnellinen elämä kertoo elämästä, jossa onni ja taito nauttia elämästä on löytynyt vammaisuudesta huolimatta.

This Coming Together -näyttely pohtii vertaistukea ja yhdessä työskentelyä

Helmi-maaliskuussa Kuva/Tilassa pohditaan vertaistuen ja yhdessä oppimisen merkitystä kahdeksan omaäänisen taiteilijan This Coming Together -näyttelyssä.

Muistamo rantautuu Lahteen – nyt puhutaan evakkoudesta!

Lahden Historiallisen museon Muistamo rantautuu vihdoin kotipaikkakunnalleen Lahteen! Tänä keväänä Muistamon keskusteluilloissa keskustellaan evakkoudesta ja mahdollisista toiseuden tunteista. Millaista Lahteen oli tulla, kun koti jäi uuden rajan taa Karjalaan?

Kalifornialaissyntyinen valokuvataiteilija ja aktivisti Del LaGrace Volcano vierailee Tampereen taidemuseossa

Valokuvataiteilija Del LaGrace Volcano (s. 1957) esittelee näyttelynsä Bodies of Resistance lauantaina 25.2. klo 15.30 taidemuseossa.

Suositut

Epäammattimainen Luupää haastaa Suomen showpainin ykkösnimen

Epäammattimaiset yksilöt eivät yleensä nouse pääotteluihin tai haasta mestaruuksista, mutta jotkut ovat hieman erilaisia. Jotkut heistä ovat turkulaisia.

Showpainia: Talvisota XV ja Nikita FCF

Nikita on showpainija FCF Wrestling painifederaatiossa, jonka suurin vuosittainjärjestämä tapahtuma on Talvisota.

Tältä näyttää MTV:n uusi Pöllölaakso

Uuteen Pöllölaaksoon on rakenteilla ensiluokkaiset ja elämykselliset tilat, joissa uudet studiot sekä tv- ja lähetystoiminta ovat näkyvästi toiminnan keskiössä.

Gösta Diehlin monipuolinen tuotanto Kuntsin modernin taiteen museossa 20.11.2021–20.3.2022

Vaasassa esitellään merkittävän suomalaisen modernistin, Gösta Diehlin (1899-1964) koko tuotantoa esittävä laaja näyttely. Taiteilijan keskeisimmät teokset sekä yksityiskokoelmien harvinaisuudet on koottu yhteen ensi kertaa vuoden 1966 jälkeen.

Turun Kaupunginteatterin Amadeuksen ensi-ilta 4.2.2022

Klassikkonäytelmän ytimessä painaa kuitenkin raastava kateus ja keskinkertaisuuden kirous.