Harmonikan kapinallinen Kimmo Pohjonen: 60-vuotisjuhla Tampere-talossa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Jaa somessa

Kimmo Pohjonen juhlistaa 60-vuotisjuhlaansa näyttävästi Tampere-talossa konsertilla, jossa kuullaan hänen teoksensa 60 Zone ja UNIKO.

Suomen kansainvälisesti tunnetuin harmonikkataiteilija, säveltäjä ja yhteiskunnallinen aktivisti Kimmo Pohjonen juhlistaa 60-vuotisjuhlavuottaan Tampere-talossa 10. marraskuuta. Juhlakonsertissa kuullaan kantaaottava sooloteos 60 Zone sekä rakastettu UNIKO, jossa esiintyvät perkussionisti Juuso Hannukainen ja Tallinnan kamariorkesteri Grammy-palkitun kapellimestari Tõnu Kaljusten johdolla. Luvassa on myös yllätyksiä.

Pohjosen ura on kuljettanut häntä ympäri maailman. Viialasta ponnistanut taiteilija on vastakohtien mies, joka puolustaa vääryyksiä vastaan. Hän on esiintynyt mm. Lontoon Royal Albert Hallissa ja puolustanut romanikerjäläisiä Helsingin kaduilla. Pro Finlandia -palkinnon saanut taiteilija on tehnyt yhteistyötä mm. King Crimsonin Pat Mastelottonin ja Trey Gunnin sekä koreografi-tanssijoiden kanssa. UNIKO-teosta Pohjonen on esittänyt New Yorkin Carnegie Hallissa ja Lontoon Barbicanissa.

Kimmo Pohjonen’sta on tituleerattu harmonikan Jimi Hendrixiksi. Hänen 60 Zone -teos ottaa kantaa sotiin, ilmastokriisiin ja metsien tuhoon. Pohjonen korostaa taiteen tehtävää muuttaa maailmaa ja korostaa epäkohdat, samalla tuoden lohtua yleisölle.

Juhlakonsertissa UNIKO esitetään Pohjosen, Hannukaisen ja Tallinnan kamariorkesterin toimesta, kapellimestarina Tõnu Kaljuste. Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas mainitsi, että konserttiin on tulossa myös yllätyksiä, jotka täytyy itse kokea paikalla.

Kimmo Pohjosen 60-vuotisjuhlakonsertti Tampere-talossa 10. marraskuuta 2024 klo 17. Liput tulevat myyntiin 3. syyskuuta.

Lähde Tampere-talo Oy

spot_img