Kirjallisuusuutiset

Täältä löydät tuoreimmat julkaisut, uutiset kirjailijoista, alalta ja tapahtumista.

Oma valinta -kirja

Oma valinta -kirjassa seksityöntekijät paljastavat työarkensa todellisuuden

0
Kirjassa 5 naista kertoo millaista on tehdä työtä, joka on muiden silmissä moraalisesti arveluttavaa ja jota ei voi lisätä ansioluetteloon, vaikka seksityöhönkin liittyy voimaantumista ja onnistumisia.
Intiimin kosketus -kirja

Intiimin kosketus muuttaa käsitystämme muodista

0
Miten muodilla muutetaan maailmaa ja vallitsevia mielikuvia ihmiskehosta? Miten muoti kehollistuu uudella tavalla puettavan teknologian myötä?
Ella ja kaverit -sarja

Ukrainasta saapuneille pakolaislapsille lahjaksi ukrainaksi käännetyt Ella-kirjat

0
Hanke toteutetaan yhteistyössä ukrainalaisen laitoksen alun perin julkaisseen harkovalaisen School Book -kustantamon kanssa.
Kirja: Vintage ja second hand


Vintage ja second hand -kirja kannustaa kestävään ja luovaan pukeutumiseen 0
Fida Kettunen on koonnut Vintage ja second hand – luovuutta kestävään tyyliin -kirjaan tietoa vaatteiden eettisyydestä ja vuosikymmenten pukeutumisen tyylihistoriasta.
Auschwitzin Ompelijattaret -kirja

Minerva Kustannus: Muotiluomuksia natseille

0
Lucy Adlingtonin kirja Auschwitzin ompelijattaret kertoo vaikuttavan tositarinan naisista, jotka ompelivat natseille viimeisen muodin mukaisia asuja säästyäkseen kuolemalta.
Suomen Kirjailijaliitto

Kirjailijaliiton 10 000 euron arvoiset palkinnot jaettu

0
Kirjailijaliiton tunnustuspalkinto myönnetään kirjailija Maarit Verroselle ja lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto kirjailija Harri István Mäelle.
Maailman Suurin Hämäys

Tietokirja kertoo herkullisia tarinoita huijauksista ja bluffeista

0
Turhamaisuus ja oman edun tavoittelu houkuttelevat huijauksiin, mutta joskus hämäyksillä pelastetaan jopa ihmishenkiä. Hyvää tarkoittavakin voi joutua petoskierteen pyörteisiin.
Kadut, kentät ja katsomot

Kiihkeä tietokirja kertoo eurooppalaisista jalkapalloheimoista

0
Mitä jalkapalloseuran kannattaminen merkitsee? Yksitoista legendaarista otteluparia avaa näkymän Euroopan historiaan ja risteäviin identiteetteihin.
Progressiivisen rockin sydän -kirja

Progressiivisen rockin sydän esittelee genren historiaa 1960-luvulta nykypäivään

0
Tuukka Hämäläisen musiikkihistoriikki vie lukijan perusteelliselle matkalle progen syövereihin. Teos tarkastelee myös uudemman polven merkitystä genren aseman säilyttäjänä.
Aviador-kustannus

Algerialainen kirjailija Kamel Daoud vierailee Suomessa

0
Algerialainen kirjailija Kamel Daoud on vierailulla Suomessa lauantaihin 14.5. asti. Kirjailija esiintyy Helsinki Lit -tapahtumassa Bio Rexissä.
He eivät palanneet -romaani

Uusi mysteeritrilleri Tim Weaverilta

0
Suosio on ollut suuri jo Weaverin ensimmäisestä mysteeritrilleristä lähtien, ja vauhti näyttää vain paranevan kirja kirjalta.
Lahden kaupunginkirjasto

Mitä on henkisyys? Professori Terhi Utriainen Lahden pääkirjastolla

0
Uskontotieteen professori Terhi Utriainen Helsingin yliopistosta saapuu vieraaksi Lahden kaupunginkirjaston Puhetta pyhästä -iltaan torstaina 12.5....
Koirakamut kirja

Hulvaton uusi kirjasarja kaikille koirafaneille

0
Mitä koirien päässä liikkuu? Sen meille avaavat komediakirjoittajat Rachel Wenitsky ja David Sidorov lastenkirjoissa, jotka viihdyttävät myös aikuista lukijaa.
Kamalan ihana elämä maalla

Humoristinen tositarina unelmasta maalla, romahtamisesta ja uudesta noususta

0
Kuinka kaupunkilainen saa elämänsä rakennettua maalaisyhteisössä? Kuinka hän selviää karkailevista hevosista, katoilevasta muurarista ja uuden elämänkumppanin etsimisestä?
Elsa ja Lauri -kirjat

Tutustu puhelimiin Elsan ja Laurin hauskassa seurassa!

0
Suositun Elsa ja Lauri -sarjan kuvakirjauutuus antaa aikuiselle ja lapselle paljon yhteistä pohdittavaa puhelimien käytöstä.