Kaljatar & Spurguri

Käsikirjoitus Vesa Vahtera, kuvitus Kia Vahtera

Kaljatar ja Spurguri -sarjakuvalehden kansi

Kaljatar & Spurguri on Vesa Vahteran käsikirjoituksesta syntynyt Kia Vahteran (nyk. Andell) antaumuksella kuvittama sarjakuva, joka sijoittuu rappioalkoholismin maailmaan. Lehden alkusivun mukaan teos on tehty lähimmäisenrakkaudella ja omistettu vaatimattomasti tekijöille itselleen.

Sarjakuva ei ole ylistys juopottelulle vaan lähinnä sitä suuntaan tai toiseen arvottamaton toteamus.

Tapahtuvat perustuvat kirjoittajan tosielämän havaintoihin. Erityisenä inspiraation lähteenä ovat nimeltämainitsemattomassa ajassa ja paikassa toimimeen kerrostaloyhteisön jäsenet, jotka kaikesta keskinäisestä kärhämöinnistä ja häiriköinnistä huolimatta olivat silti myös inhimillisiä tuttuja. Sattuivatpahan osapuolet jopa joskus vierailemaan tahoillaan. Ja hauskaa oli.

Sarjakuvan osia on ilmestynyt vuosien 2003-2009 välillä printtiversioina eri lisänimillä höystetyissä Rutale-julkaisuissa, joista yksikään ei käynyt kaupaksi.

Nyt Emotion Zinen myötä tämä klassikko astuu digitaalisesti käsiteltynä vielä kerran parrasvaloihin ja saa mahdollisuuden tavoittaa ne lukijat ja fanit, jotka eivät fyysisten Rutale-lehtien aikaan olleet niiden levikin piirissä.

Nyt saatavina myös painettuna.

Julkaistut stripit

Muita sarjakuvia

Lobo-Tommi -sarjakuva - Osa 6.

Lobo-Tommi – Osa 6.

0
Katso kaikki tähän mennessä julkaistut Lobo-Tommi -sarjakuvat sarjan pääsivulta.
Pekka Paalun sarjakuva

Lobo-Tommi – Osa 2

0
Lobo-Tommi -sarjakuvan toinen osa. Juoni alkaa hahmottumaan.