Kaljatar & Spurguri

Käsikirjoitus Vesa Vahtera, kuvitus Kia Vahtera

Kaljatar ja Spurguri -sarjakuvalehden kansi

Kaljatar & Spurguri on Vesa Vahteran käsikirjoituksesta syntynyt Kia Vahteran (nyk. Andell) antaumuksella kuvittama sarjakuva, joka sijoittuu rappioalkoholismin maailmaan. Lehden alkusivun mukaan teos on tehty lähimmäisenrakkaudella ja omistettu vaatimattomasti tekijöille itselleen.

Sarjakuva ei ole ylistys juopottelulle vaan lähinnä sitä suuntaan tai toiseen arvottamaton toteamus.

Tapahtuvat perustuvat kirjoittajan tosielämän havaintoihin. Erityisenä inspiraation lähteenä ovat nimeltämainitsemattomassa ajassa ja paikassa toimimeen kerrostaloyhteisön jäsenet, jotka kaikesta keskinäisestä kärhämöinnistä ja häiriköinnistä huolimatta olivat silti myös inhimillisiä tuttuja. Sattuivatpahan osapuolet jopa joskus vierailemaan tahoillaan. Ja hauskaa oli.

Sarjakuvan osia on ilmestynyt vuosien 2003-2009 välillä printtiversioina eri lisänimillä höystetyissä Rutale-julkaisuissa, joista yksikään ei käynyt kaupaksi.

Nyt Emotion Zinen myötä tämä klassikko astuu digitaalisesti käsiteltynä vielä kerran parrasvaloihin ja saa mahdollisuuden tavoittaa ne lukijat ja fanit, jotka eivät fyysisten Rutale-lehtien aikaan olleet niiden levikin piirissä.

Nyt saatavina myös painettuna.

Julkaistut stripit

Muita sarjakuvia

Tämä-kuvasarjat

Tämä-kuvasarjat – Osa 12. – Uutta Contenttia

0
Kaikki sarjan jaksot nähtävissä sen pääsivulla.
Tämä kuvasarjat

Tämä-kuvasarjat – Osa 13. – Ei taida lopulta paljoa helpottaa helteellä...

0
Kaikki sarjan jaksot nähtävissä sen pääsivulla.
Kaupparatsu 3F

Tämä-kuvasarjat – Osa 11. – Kaupparatsu F3:een

0
Kaikki sarjan jaksot nähtävissä sen pääsivulla.