Tämä-kuvasarjat

Aku Salmisen sarjakuva

🛈 Napsauta kuvaa avataksesi koko sarjakuvan.

Käsikirjoituksia ja monipuolista taidetta

Sarjakuva-artisti Aku Salminen on koulutukseltaa elokuva- ja tv-käsikirjoittaja, ja sitä hän tekee myös työkseen laaja-alaisen taiteilun ohessa. Emotion Zinen sarjakuvittajaksi hän päätyi kaveriyhteyksien kautta kuullessaan, että julkaisuun oltiin hakemassa sarjankuvan tekijää.

Salmisen mieltymykset kulttuurin parissa juontuvat musiikin avantgardesta ja kirjallisuuden nonsense-genreistä. Hänen nuoruudessaan kuluttajille suunnatut musiikin tallentamiseen käytettävät välineet eivät olleet kaksisia ja kirjallisuuden luominen osoittautui raskaaksi. Mutta piirrustuksia hän sai luotua verrattain lyhyellä varautumisajalla ja kohtuullisella panostuksella.

Hänen luomansa sarjakuvat eivät rajaudu minkään tietyn aiheen sisälle vaan ne syntyvät vapaamuotoisten ajatusleikkien seurauksena. Sarjakuvien luominen tarjoaa hänelle vapauden irrotella, leikitellä surrealismilla ja non sequitur -tekniikoilla.

Viesti aloitteleville sarjakuvien tekijöille

Sarjakuvat voivat olla äärimmäisen pelkistettyjä ja absurdeja, tai käsittämättömän kauniita ja syvällisiä. Tikku-ukoillakin voi suksia pitkälle, jos näkemys on kohdillaan. Salminen ei itse edes tee luonnoksia vaan menee suoraan asiaan, antaen kuvista syntyä mitä tulee.

Tämä huomioiden hänen viestinsä aloitteleville sarjakuvien tekijöille on, että tekniikka kyllä paranee toistojen myötä. Muodollinen pätevyys tuo uskottavuutta, ja kouluttautumista voi sen kannalta suositella, mutta sen voi antaa jäädä myös sivuseikaksi.

Salmisen mielestä öisellä tähtitaivalla loistavat tähdet näyttävät olevan täysin sikin sokin.

Julkaistut stripit

Muita sarjakuvia

Esikatselu

Kaljatar & Spurguri – osa 8.

0
Katso kaikki sarjakuvan osat pääsivulta.
Kaljatar&Spurguri

Kaljatar & Spurguri – Osa 6.

0
Katso kaikki sarjakuvan osat pääsivulta.
Esikatselu

Kaljatar & Spurguri – osa 10.

0
Katso kaikki sarjakuvan osat pääsivulta.

Kaljatar & Spurguri – osa 19.

0
Katso kaikki sarjakuvan osat pääsivulta.
Kaljatar & Spurguri - Osa 1. - esikatselu

Kaljatar & Spurguri – Osa 1.

0
Katso sarjakuvan esittelysivulta tietoa sen taustoista.
Esikatselu

Kaljatar & Spurguri – osa 18.

0
Katso kaikki sarjakuvan osat pääsivulta.