Vinokino elokuvafestivaali näyttää yksinomaan sukupuoli- ja seksuaali­vähemmistöjä käsitteleviä teoksia

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Jaa somessa

Vinokino juhlii 30-vuotista taipalettaan esityksin ympäri Suomea. Vinokino on Suomen ainoa elokuvafestivaali, joka näyttää yksinomaan sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä käsitteleviä teoksia – kaikissa sateenkaaren väreissä.

Vinonkinon 2021 ohjelmistoon kuuluu 12 elokuvaa ja 14 lyhytelokuvaa, mukana uusia indie-tuotantoja ja muutama vanha klassikko. Tänä vuonna Vinokino järjestää myös verkkofestivaalin, johon voi osallistua mistä tahansa suomalaisesta kaupungista.

Vinokino-festivaali

Näytökset alkavat Turussa (20.-24.10.) ja jatkuvat Oulussa (5.-7.11.), Jyväskylässä (16.-18.11.), Helsingissä (26.-28.11.) ja ensimmäistä kertaa Joensuussa (29.11.-5.12.).

Kokonaisuudessaan ohjelmistoon kuuluu elokuvat Cured (2020), Gendernauts (1999), Love, Spells and All That (2019), Saint-Narcisse (2020), Genderation (2021), Valentina (2020), Swan Song (2021), Firebird (2021), No Straight Lines (2021), Rūrangi (2020), Beyto (2020), Forgotten Roads (2020) sekä lyhytelokuvakoosteita, joissa nähdään vanhempaa tuotantoa. Kaupunkikohtaisesti ohjelmistossa voi olla vaihtelevuutta.

Ohjelmiston sisältö koostuu useasta eri genrestä. Sukupuolen ja seksuaalisuuden syövereihin sukelletaan dokumenttien, draaman, komedian ja romantiikan keinon. Teokset käsittelevät sydämen sekä kehon asioita, ja niissä löydetään uusia tunteita ja vapautta.

Vinokinon elokuvissa yleisö kohtaa erilaisia kulttuureita ja tutustuu siihen, miten sateenkaarikansan elämää koetaan ympäri maailman. Vinokinolle on tärkeää tuoda mahdollisimman monikulttuurisesti esille hlbtiqa+-elämää ja se onnistuu parhaiten kokoamalla yhteen mahdollisimman monipuolinen ohjelmisto.

Kiinnostavia poimintoja ohjelmistosta ovat dokumenttielokuva Gendernauts ja sen kaksikymmentä vuotta myöhemmin ilmestynyt jatko-osa Genderation. Elokuvat käsittelevät trans-liikkeen pioneerien elämää läpi vuosien. Mitkä olivat lähtökohdat ja missä he ovat nyt? Komediaa löytyy elokuvasta Swan Song, jossa eläköitynyt, vanhainkodissa asuva kampaaja lähtee viimeiselle työkeikalle auttamaan kuolevaa asiakastaan hänen hiustensa kanssa. Elokuva Valentina käsittelee koskettavalla tavalla brasilialaisen transnuoren elämää ja sen haasteita.

Koko ohjelmiston ja elokuvien kuvaukset löytyvät Vinokinon verkkosivuilta www.vinokino.fi.

Lippumyynti tapahtuu paikkakuntakohtaisesti.

Lähde Seta Ry

spot_img