Maailman musiikkikasvattajat kokoontuvat Helsingissä taiteen kestävyyden äärelle

Aiheeseen liittyvää

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Mikko Rautiainen pyrkii Guinnessin maailmanennätykseen

Mikko Rautiainen tavoittelee Guinnessin maailmanennätystä Holland’s Got Talent -ohjelmassa yhdistämällä komiikan ja nenähuilunsoiton hollantilaisiin klassikoihin.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Jaa somessa

Maailman musiikkikasvattajat kokoontuvat Helsingissä pohtimaan taiteen kestävyyttä. Konferenssi tuo yhteen yli tuhat osallistujaa ja huippupuhujia.

Taideyliopisto isännöi kansainvälisen musiikkikasvatusjärjestö ISME:n 36. maailmankonferenssia 28.7.–2.8.2024. Tapahtumaan odotetaan yli 1300 osallistujaa kaikkialta maailmasta. Konferenssin teema, Advocacy for Sustainability in Music Education, kytkeytyy Taideyliopiston tutkimushankkeisiin.

Suomalaista musiikkikasvatusta ja alan tutkimusta arvostetaan maailmalla. Taideyliopistosta tuli ISME:n yhteistyökumppani kiinnostuksen vuoksi suomalaista taidekoulutusta kohtaan.

Suomi ja Pohjoismaat ovat koulutuksen, taiteen ja ekologisen kestävyyden kärjessä. Kaikki teemat ovat tärkeitä musiikkikasvattajille ja koko maailmalle, kertoo järjestön johtaja Bo Wah Leung.

Konferenssin ohjelma koostuu yli tuhannesta tutkimusesitelmästä musiikkikasvatuksen aiheista. Useita Sibelius-Akatemian musiikkikasvattajia esiintyy, heidän tutkimusaiheensa käsittelevät kestävyyteen liittyviä teemoja.

Konferenssin neljästä keynote-puheenvuorosta yhden pitävät Tuulikki Laes, Guadalupe López Íñiguez ja professori Heidi Westerlund. He käsittelevät musiikkikasvatuksen poliittista ja yhteiskunnallista ulottuvuutta. Muut keynote-puhujat ovat säveltäjä Kristina Arakelyan, tutkija David Maggs ja kapellimestari André de Quadros.

Musiikkitalon kahvilassa järjestetään Finnish Corner -musiikkiohjelmaa päivittäin klo 12-14. Esitykset tarjoavat suomalaista musiikkia. Konferenssin aikana on myös kaksi avointa keikkaa Musiikkitalon terassilla.

Maailman musiikkikasvattajien ja Taideyliopiston yhteistyö manifestoituu kestävyyteen liittyvissä pohdinnoissa. ISME:n maailmankonferenssi järjestettiin edellisen kerran vuonna 1990, jolloin teemana oli Music Education Facing the Future.

Professori Heidi Partti korostaa, että musiikilla ja taiteilla on valtava potentiaali muuttaa maailmaa, ja että taiteella on merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus.

Lähde Taideyliopisto

spot_img