Viikon Kovin Biisi: VKB 32/24

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Arvostelussa Brazen Forgery – Karelia Suite

Turun seudulla pandemiaeristyksessä syksyllä 2021 kypsynyt metalliprojekti Brazen Forgery...

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 32/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 26.8.2024 – 29.8.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 35. ehdokkaat

1) Memoira – Emerald Eyes

Memoiran Emerald Eyes kappaleen teemana on nuoren ihmisen matka läpi elämän ja sen eri vaiheiden ja ongelmien läpikäymistä sekä oman paikkansa etsimistä.

“Kappaleen lyriikoissa joudutaan yksin keskelle julmaa maailmaa, jossa kukaan ei tunnu välittävän, mitä tunnet tai koet. Mitä enemmän koet, sitä enemmän opit maailmasta. Vaikka kaikki tuntuu alussa vaikealta, niin vähitellen löydät paikkasi maailmassa ja saat ympärillesi niitä ihmisiä, jotka välittävät sinusta ja voivat auttaa.

2) Herra Tuolimies – Tyhjä

Tyhjä on kolmas ja viimeinen single myöhemmin tänä vuonna julkaistavalta omakustanne pitkäsoitolta Tarina siusta. Kappale kertoo masentuneen ihmisen turhautumisesta itseensä, yhteiskuntaan ja sen loputtomilta tuntuviin nyansseihin.

3) MPT & SMW – Kuohuvaa ja tuutteja kesäjuhlissa

”Kuohuvaa ja tuutteja kesäjuhlissa” on maistiainen SMW:n ja MPT:n juuri julkaistulta Kuohuvaa ja Tuutteja -EP:ltä. Kappale on kesäinen g-funk pumppu, joka ei jätä ketään kylmäksi. Savonlinnasta Helsinkiin asettunut SMW on loihtinut kappaleelle biittin, versen ja miksauksen. Lahtelaislähtöinen MPT vastaa versestä, kertosäkeestä ja kansitaiteesta. Kappaleen äänityksestä ja masteroinnista on huolehtinut Miika Rikkonen.

4) Kaapo Kekäle – Ilmestyit Mun Eteiseen

Kaapo Kekäle on uunituore artisti Joensuusta. Yhtyeineen Kekäle ei genrerajoista tai säännöistä välitä, vaan nauttii live-keikoillaan suurista kontrasteista ja dynamiikkavaihtelusta. Hänen debyyttisinglensä ”Ilmestyit Mun Eteiseen” on melankolinen, unenomainen, ja värikäs kertomus, nimensä mukaisesti, ilmestyksestä.

5) Mikko Teittinen – Looking For Love

Looking For Love on melodinen hard rock-biisi, joka kertoo rakkauden etsimisestä ja siitä taianomaisesta hetkestä, kun se löytyy.

6) Anna-Claudia Somero – Näin se kesäloma toimii

Claudian tarttuva retrodisco-versio Matin ja Tepon kesähitistä toimii myös näin loppukesästäkin! Sanat naisellisemmiksi muokkasi tekstin alkuperäinen kirjoittaja Veepee Lehto ja sovituksesta vastaa Pertti Jalonen. Levy-yhtiö FC-Records.

7) Mesohiki – Kestokumimies

Oitkän hiljaiselon jälkeen uutta mesopunkkia Mesohieltä. Viimeksi pärjättiin tässä kisassa hyvin. Niin varmaan nytkin ????

8) Lead Helmet – Silent Sniper

We are thrilled to announce the release of our latest single, ”Silent Sniper” a powerful rock anthem inspired by the legendary Finnish sniper, Simo Häyhä. Known as the ”White Death,” Häyhä’s remarkable skills and unwavering patriotism during the Winter War have left an indelible mark on history, and this song is our tribute to his legacy.

9) Milka Laine Trio – Therapy

Written by M. Laine.

10) Herja – Oikea mies

Herja on vuonna 2018 alkunsa saanut nelihenkinen metalliyhtye Turusta. Bändi yhdistelee musiikissaan elementtejä progressiivisesta metallista ja suomalaisesta melankoliasta täydentäen kokonaisuutta popahtavilla melodioilla. Herjan suomenkieliset sanoitukset ammentavat suomalaisen arjen murheista erinäisillä saduilla ja kansantaruilla rikastettuna.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img