Viikon Kovin Biisi: VKB 10/24

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 10/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 25.3.2024 – 28.3.2024 00:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa ja kerran kilpailun kotisivuilla osoitteessa vkb.fi.

Viikon 13. ehdokkaat

1) Vellamo – Tähdenlentona olohuoneeseen

Tiistai-ilta. Ovikello soi. Naapuri kysyy sokeria lainaksi. Yhtäkkiä olohuoneessa leijailee tähtipölyä ja pöllämystynyt päähenkilö huomaa menettäneensä sokeripaketin lisäksi palan sydäntään. Oispa hienoa jos päästäs VKB kisaan mukaan!

✍️ San, säv ja huuliharppu Pia Leinonen
???? Soittimet & sovitus Joni Tiala
???? Äänitys, miksaus ja bassotteluhommat Janne Ylikorpi
???? Masterointi @virtalahdemastering

2) Muurahaismies – Metsä

Shamanistista konepunkkia Miehikkälän mutaisilta penkoilta.

Vuonna 2017 perustettu Muurahaismies on täällä taas ja ennestäänkin leveää äänimaailmaa on nyt vahvistettu konein ja uusin mekanismein. Vuosi sitten aloitettu levytysprojekti kulkee työnimellä ”ANTroid” ja ensimmäinen single tulevalta pitkäsoitolta on nyt julkaistu ja musiikkivideo on katsottavissa Youtubessa!

Musiikkituotanto Solmu Productions
Videotuotanto Wolfbite Production

3) Pöwersoft – Cursed by your love

Jes, Pöwersoft on juntannut ulos Hard rock – herkkua kappaleensa Cursed by your love muodossa. Myös biisin Animaatiomusiikkivideo on julkaistu:
https://youtu.be/qGLTR72TKkE?si=9XL7EdDYmpDEzodV . Tunnelma on tuhti, kitarat vonkuu ja tukka on pörheä!

PÖWERSOFT
Vocals: Jon Jonson
Guitars: Gary Nomoore
Bass, synth: Danny Waysted
Drums: Rod Banger

4) Jankan Eläinpuisto – Muovitulva

Muovitulvassa pohditaan ihmisen ja luonnon välistä suhdetta sekä yhteiskunnallisia epäkohtia. Kappale antaa voimakkaan viestin siitä, miten nykymaailman toiminta vaikuttaa ympäröivään luontoon ja ihmisiin.

Muovitulva on Jankan Eläinpuiston vuoden ensimmäinen sinkku ja yhtye tulee julkaisemaan useita yksittäisiä singlejä vuoden 2024 aikana.

5) IMODIUM PARTY ANIMAL – Cowards

IMODIUM PARTY ANIMAL julkaisi ensimmäisen sinkkunsa ”Cowards” 15.3.2024! Musiikkimme sekoittelee trance/synthwave/metal -vaikutteita, ja sen tavoitteena on koukuttaa kuulija pysyvästi. Sinkku on ensimmäinen lohkaisu kesällä tulevalta ”Party Time!” EP:ltä.

6) Thype – Revenge

Biisi haasteiden voittamisesta vaikka kuinka paljon laitettaisiin kapuloita rattaisiin

7) Veenia – Muut ei nää meidän maailmaan

Kesäyö. Hiekkaranta. Rakastavaiset. Muut ei nää meidän maailmaan piirtää kuvan tilanteesta, jossa muistot, kuvitelmat ja viini hämärtävät rajan harhan ja todellisuuden välillä. Unipoppimaisia piirteitä sisältävällä kappaleella Veenia hakeutuu samaan joukkoon kuin tyylin tunnetummat edustajat, kuten Alvvays, No Vacation tai Slowdive. Veenia tipahti Suomi-indien kartalle vuoden alussa ja uusin single on heidän toinen julkaisunsa.

8) Terrori – Ikuinen Saatana

Pimeys laskeutuu Valkeakosken ylle kun Terrori päästetään soittimien ääreen! Nopea, iskevä ja synkkä uusi kappale Ikuinen Saatana ei jätä ketään raskaan musiikin ja paholaisen ystävää kylmäksi.

9) RELA – Feeniks

”Jokaisessa meissä asuu pieni Feeniks. Se on se sisäinen palo, joka on integroitu meidän kaikkien sisään. Toisilla liekki palaa hitaammin ja pienemmällä paineella, toisilla se liekki roihuaa lämmittäen samalla myös ympärillä olevia.
Tärkeintä on, ettet anna sun palosi sammua. ”

10) VaV project – Käyttökelvoton

Heippa.

Haluaisin näin Vertti Jokelan ”managerina” ilmoittaa hänen biisin kilpailuun.

Uusin VaV project: Vertti Jokelan, yhdessä Eicca Nikulan kanssa tekemä ja tulkitsema biisi Käyttökelvoton.

Vertti on muutaman vuoden takainen Voice of Finlandin semifinalisti. Tehnyt itse jo sitä ennen pitkään musiikkia ja omia biisejä. Spotifyssa mitenkään enempää markkinoimatta Vertin biisejä soitettu todella hyvin. Tämä uusin biisi tuli 15.3 ulos ja pääsi mm heti Spotifyssa suomirokin soittolistalle

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram, Facebook) ja kerran sivulla vkb.fi.

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img