Viikon Kovin Biisi: VKB 13/24

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 13/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 15.4.2024 – 18.4.2024 00:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa ja kerran kilpailun kotisivuilla osoitteessa vkb.fi.

Viikon 16. ehdokkaat

1) Kai Kuu – Summer Night

Tänään 27.3.2024 julkaistu singlemme: Kai Kuu – Summer Night (feat. Antti A)

2) Rimini Expresso – Midnight In Rimini

Antonio Peña ja Rocco Telefax muodostavat duon RIMINI EXPRESSO, joka analogikauden syntetisaattoreilla ja sähköbassolla sukeltaa syvälle italon, synthwaven ja postpunkin neonvalaistuille kaduille.

MIDNIGHT IN RIMINI on yhtyeen ensimmäinen julkaistu kappale. Kappaleen sävellyksen ja sanat on tehnyt ja bassokitarat siihen on soittanut Antonio Peña kesällä 2023, kaikilta muilta osin kappaleen on äänittänyt, laulanut, miksannut ja tuotettanut Rocco Telefax ajalla elokuu 2023-tammikuu 2024.

3) AURAL – Mä sua rakastan

Mä sua rakastan on toinen raita AURALin 15.3. Ilmestyneeltä Valois-albumilta.

4) Hiekka – Lätäkkö

Lätäkön perusolemus betonoitui yhden maagisen soittosession aikana Hiekan kotipesässä – 22-pistepirkkojen Altai-studiolla alkuvuodesta 2024. Kappaleen lopullisen, surumielisesti maalailevan ja lempeästi upottavan maiseman sävytti indiesuurus Rollstonissa vaikuttaneen Panu Artemjeffin tuotantopanos. Loppusilauksen orgaaniselle kappaleelle antoi Jarno Alhon takuuvarma masterointijälki. Hiekan uusi indiefolkin, dreampopin ja shoegazen värittämä soundi elää keikkailusta ja uuden luomisesta.

5) Hela – Karsikkopuut

Karsikkopuut kappale kertovat puista, jotka toimivat oppaina kuolleille, heidän viimeisellä matkallaan.

6) Deathropy – Hero No More

Hero No more edustavan bändin ominta linjaa – melodista death metalia täynnä raskasta riffittelyä sekä tarttuvia melodisia koukkuja.

7) FER – Shores of Neverland

Alternative popin tummaan avomereen sukeltava FER tarjoilee uudella singlellään Shores of Neverland keinuvaa alt-poppia, ripotellen mukaan 2000-luvun taitteen r&b-estetiikkaa. Maailma on murroksessa ja samaan aikaan päällimmäisenä mielessä on yhteyden kaipuu. Kun tähän lisätään pelko siitä, että elää naiivissa harhassa, ajaudutaan Mikä-Mikä-Maan rannoille.

8) Aggressive Division – Valontuoja

Aggressive Division esittelee teille voimakkaan ja tunnelmallisen kappaleen nimeltä ”Valontuoja”. Tämä biisi on kuin matka pimeydestä kohti valoa, joka tavoittaa syvimmät tuntemukset ja herättää voimakkaita tunteita kuulijassa. Aggressive Divisionin ilmaisu on ainutlaatuinen ja voimakas, ja Valontuoja on osoitus heidän kyvystään yhdistää intensiivinen musiikki ja syvälliset sanoitukset. Toivon, että tämä kappale koskettaa teitä ja polttaa jäljen sydämiinne.

9) Alive Alive – Rakastuneen hymyllä

Alive Alive on palannut toisella singlellään nimeltään ”Rakastuneen hymyllä”! Nopea ja iskevä kappale näyttää yhtyeen melodisimmillaan ja tempaa mukaansa koukuttavilla kitaramelodioillaan ja laululinjoillaan. Laulun sanat kertovat etäsuhteen jännityksestä ja siitä hetkestä kun kohtaat rakkaasi.

10) TT Wahlroos – Ystävääni aina muistan

”Ystävääni aina muistan” -kappaleen kertojaminä kantaa ystäväänsä rinnassaan, minne ikinä maailma häntä kuljettaakaan. Koputettaessa ystävä vastaa lämmöllä ja lupauksella pysyä aina mukana matkassa. “Viime viikkoina on käynyt selväksi, että ainakin ensimmäinen nuoli on todella osunut montaa suoraan sydämeen ja joukkokanteessa on vaadittu kansipahveihin korvamatovaroitusta”

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Gentlemen, start your engines!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img