Viikon Kovin Biisi: VKB 21/24

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 21/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 10.6.2024 – 13.6.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 24. ehdokkaat

1) Thy Evil Name – Waste

Olemme jyväskyläläinen metallikokoonpano Thy Evil Name. Musiikkimme on saanut vaikutteita muun muassa progressiivisesta musiikista ja pelimusiikista. Ensimmäinen singlemme ’Waste’ julkaistiin 8.3. Spotifyssa ja Tidalissa sisältäen kappaleet ’Waste’ sekä ’For Embrace’.

’Waste’ maalailee perisuomalaisia tunnelmia alkoholin, itsepetoksen ja kärsimyksen maailmasta luoden kuulijalle tarttumapintaa omakohtaisiin kokemuksiin.

2) Catshit – Pakko päästä

Joensuun punkrock-taivaalle on syttynyt uusi haiseva tähti: Catshit!

Catshitin sanoitukset ammentavat aiheita yhteiskunnallisista epäkohdista ja ottavat kantaa maailmantilanteeseen ja ihmiselämän kiemuroihin, ja totuuksillaan puhuttelevat kuulijaansa. Catshit ei pelkää katsoa rumuutta silmiin ja teemat saattavat olla synkkiä, mutta loppujen lopuksi Catshit on rakkauden asialla. Bändin jäsenet ovat parhaita ystäviä keskenään, ja synkimmänkin biisin syvyyksissä asuu toivo.

3) pMad – Missing

Hoping you enjoy ’Missing’ the new single from pMad.
The single is a haunting exploration of the human tendency to overlook the value of relationships until they’re no longer present, echoing longing and regret.

Drawing inspiration from a diverse range of influences including The Arctic Monkeys, The Strokes and Kings of Leon, pMad’s music transcends genres, blending darkwave post-punk with metal indie rock to create a unique sonic experience.

4) The Greeting – Need

Thank you so much for the opportunity for The Greeting to submit our debut single ’Need’.
The Greeting is a collaboration band made up of pMad and Big Generator.
’Need’
War, Hate, Distrust, Propaganda, Bullying and all the horrible attributes of life, we don’t need it!!

We have seen it all and it does not make us happy, let us break the cycle and stop the unhappiness!!

”Need is a Rocking Grunge Anthem” – The Best of Irish Indie

5) Suoralinja – Niin ku maratonii

”Ei voi sanoo muuta kun morjes”

10.5 julkaistiin meikäläisen/Suoralinjan albumi, joka kantaa nimeä ”Kokonainen”. Päätin nostattaa levyltä aikaisemmin singlenäkin julkaistun ”Niin ku maratonii”- nimisen kappaleen. Kyseisestä rallista löytyy youtuben puolelta musiikkivideo. Jos lyhyesti jotain kappaleesta tähän oksennan niin se olisi varmaan: Graidaa, tee äläkä vaan puhu. Mitä väljä tai ketä kiinnostaa on paljonko sun outfit maksaa? Oon alastikin parempi =)

6) JormaMattila&Ulkopuoliset – Ristiriita

Imatralais-lappeenrantalainen JormaMattila&Ulkopuoliset rouhii eksentristä, punk-vaikutteista rokkiaan asenteella, tuurilla ja taidolla. Ilmoittaudumme kisaan Ristiriita-kappaleellamme, joka on saanut jo valtakunnallista huomiota mm.Ylen taajuuksilla, kun Tiskijorma tykästyi biisiin ja soitti sitä showssaan loppuvuodesta 2023.

7) Emilia Onnenlehto – Pimeeseen

Emilialta vähän synkempi omakohtainen tarina, jossa maailma ottaa henkiseen kuristusoteeseensa. Pimeän jälkeen saapuu valo.

8) ANTHUAN – Antisankari

9) Nora Kinnunen – Häivähdys ikävää

Eteeristä korvakarkkia! Nora Kinnusen uusin julkaisu Häivähdys ikävää on Lapin taialla maustettu syntikkapainotteinen dream-/ambient-/alt-suomipop matka alitajuntaan ja omiin tiedostamattomiin ja sanoittamattomiin tunteisiin.

Tsekkaa myös upea Helsingin tuntureilla, eli Käpylän taivaskalliolla (ja mustikkamaalla) kuvattu musavideo YouTubesta!

10) Mad Solders – lumienkeli

Mad Solders Valkeakoski

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img