Kalevala The Musical -musikaalin albumi julkaistiin tänään

Aiheeseen liittyvää

TIMO KALEVI FORSS:Leevi And The Leavings – Hittitehtaan Tarina (Like, 2022)

Leevi oli sellainen yhtye, jota ei kakarana hurjana punkkarina voinut kuunnella, tai ainakaan sellaista ei voinut myöntää.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Behind This Guilt – No More Masks

Mikään ei häiritse kuuntelukokemusta ja paikka paikoin homma soundaa jopa TODELLA hyvältä.

Arvostelussa SIMON HALFON – Oasis: Supersonic (Like, 2021)

Yleensä en ole kauheasti kiinnostunut, kun elämäkerroissa puhutaan tyyppien lapsuudesta, mutta tämä teki siinäkin poikkeuksen, vaikka tyypillinen ryysyistä rikkauksiin -tarina onkin.

Puhos Loves People -festivaali kutsuu sinut monimuotoiseen Itä-Helsinkiin

Puotinharjun Puhoksella vietetään jokavuotista korttelijuhlaa lauantaina 6.8.

Jaa somessa

Musiikki herättelee kansalliseepoksemme hahmot eloon uudella ja kiehtovalla tavalla.

Säveltäjä Johanna Telanderin Kalevala the Musical on saavuttanut viiden vuoden mittaisella matkallaan merkittävän virstanpylvään, kun odotettu albumi julkaistiin tänään.

”Minun työni säveltäjänä on saatu nyt suurimmaksi osaksi päätökseen. Kalevala The Musical on valmis ottamaan seuraavan askeleensa kohti teatterin näyttämöä”,

Telander toteaa.
Kalevala-muusikot

Projektin parissa on työskennellyt toista sataa musiikkiteatterin ammattilaista Atlantin molemmin puolin. Uurastuksen lopputulos on tiivistetty 20 musikaalin kappaleeseen, jotka johdattelevat kuulijan lumottuun taikametsään. Kappaleissa punoutuvat yhteen amerikkalaisen musiikkiteatterin äänimaailma ja suomalainen kansanmusiikki.

Tuoreella albumilla esiintyvät suomalaisen ja amerikkalaisen musiikkiteatterin kirkkaimmat tähdet. Väinämöisen soolon laulava Ramin Karimloo on Broadway-legenda sekä Tony- ja Olivier Awards -ehdokas. Broadway-tähdistä mukana ovat Karimloon lisäksi Julia Murney, Kay Trinidad ja Marina Pires.

Albumilla kuullaan myös iso joukko suomalaisen musiikkimaailman ammattilaisia; Pohjolan Neidon roolissa esiintyy musiikkiteatterin valovoimainen tähti Reeta Vestman. Mukana ensemblessa ovat New Yorkissa uraansa luovat laulajat Eeppi Ursin ja Petra Jasmiina. Lisäksi albumilla esiintyy teatterilavoilta tuttu näyttelijä Mikael Haavisto, sekä New Yorkissa asuvat suomalaismuusikot Markus Kaitila ja Olli Hirvonen. Albumin musiikin on orkestroinut Marko Hilpo. Levyn on tuottanut yhdysvaltalainen Quentin Garzón yhdessä virolaislähtöisen Kristi Roosmaan kanssa.

”Kalevala the Musical on enemmän kuin myytteihin perustuva musikaali. Se ei ole ainoastaan kunnianosoitus Suomen kansalliseepokselle, joka on täynnä kiehtovia sankareita ja jännittäviä tarinoita – vaan musikaali valottaa myös ihmisen suhdetta luontoon.”

Telander kertoo olleensa aina kiinnostunut siitä, kuinka puut jakavat kanssamme saman elinympäristön, mutta ne voivat elää paljon kauemmin kuin ihmiset.

”Kuinka kiehtovia tarinankertojia ne olisivatkaan, jos osaisimme vain kuunnella, mitä niillä on sanottavana”,

Telander pohtii.

Lähde Kalevala The Musical

spot_img