Maailman musiikkikasvattajat kokoontuvat Helsingissä taiteen kestävyyden äärelle

Aiheeseen liittyvää

PLASTIC TEARS: Motorhome

Herra jumala. Täytyy sanoa, että biisi on sellainen, että luulisi Andy Mccoyn olevan kateellinen. Plastic Tears tai lähinnä Miqu on kaikkia luonnonlakeja uhmaten jaksanut vetää Hanoi-Dogs D'amour-linjaa vuosikymmenet, ja vaikka on välillä itselläkin eräästä pikkuasiasta mennyt sukset ristiin joskus hamalla 90-luvulla, niin asiat sovittiin jossain Puntalan juomisillassa ajat sitten ja kyllä se niin on, että kyllä niitten toi nimi kannatti pitää. Syy on mielestäni selvä, tappiot voitoksi.

Taina Niemelle Savonia-palkintoehdokkuus!

Taina Niemi on saanut Savonia-palkintoehdokkuuden koukuttavalla esikoisromaanillaan Ämpärikesä. Teos käsittelee nuoruuden haasteita ja on täynnä toivoa.

Tero Saarinen Companyn tiedotustilaisuuteen kutsu: Uusi kantaesitys ja muutoksia tiedossa

Tero Saarinen Companyn uusi kantaesitys ja ulkomaanvierailut esittelyssä tiedotustilaisuudessa Kaapelitehtaalla.

Taapelitaivas voitti Toisinkoinen-palkinnon

Anu Kolmonen voitti Toisinkoinen-palkinnon romaanilla Taapelitaivas, joka käsittelee elämää syrjäytyneenä maaseudulla.

Squarepusher – Dostrotime (Warp 2024)

IDM- ja braindance-genrejen yksi pioneereista Squarepusher on työstänyt korona lockdownien aikana Dostrotime-albumiaan meidän kaikkien onneksi.

Jaa somessa

Maailman musiikkikasvattajat kokoontuvat Helsingissä pohtimaan taiteen kestävyyttä. Konferenssi tuo yhteen yli tuhat osallistujaa ja huippupuhujia.

Taideyliopisto isännöi kansainvälisen musiikkikasvatusjärjestö ISME:n 36. maailmankonferenssia 28.7.–2.8.2024. Tapahtumaan odotetaan yli 1300 osallistujaa kaikkialta maailmasta. Konferenssin teema, Advocacy for Sustainability in Music Education, kytkeytyy Taideyliopiston tutkimushankkeisiin.

Suomalaista musiikkikasvatusta ja alan tutkimusta arvostetaan maailmalla. Taideyliopistosta tuli ISME:n yhteistyökumppani kiinnostuksen vuoksi suomalaista taidekoulutusta kohtaan.

Suomi ja Pohjoismaat ovat koulutuksen, taiteen ja ekologisen kestävyyden kärjessä. Kaikki teemat ovat tärkeitä musiikkikasvattajille ja koko maailmalle, kertoo järjestön johtaja Bo Wah Leung.

Konferenssin ohjelma koostuu yli tuhannesta tutkimusesitelmästä musiikkikasvatuksen aiheista. Useita Sibelius-Akatemian musiikkikasvattajia esiintyy, heidän tutkimusaiheensa käsittelevät kestävyyteen liittyviä teemoja.

Konferenssin neljästä keynote-puheenvuorosta yhden pitävät Tuulikki Laes, Guadalupe López Íñiguez ja professori Heidi Westerlund. He käsittelevät musiikkikasvatuksen poliittista ja yhteiskunnallista ulottuvuutta. Muut keynote-puhujat ovat säveltäjä Kristina Arakelyan, tutkija David Maggs ja kapellimestari André de Quadros.

Musiikkitalon kahvilassa järjestetään Finnish Corner -musiikkiohjelmaa päivittäin klo 12-14. Esitykset tarjoavat suomalaista musiikkia. Konferenssin aikana on myös kaksi avointa keikkaa Musiikkitalon terassilla.

Maailman musiikkikasvattajien ja Taideyliopiston yhteistyö manifestoituu kestävyyteen liittyvissä pohdinnoissa. ISME:n maailmankonferenssi järjestettiin edellisen kerran vuonna 1990, jolloin teemana oli Music Education Facing the Future.

Professori Heidi Partti korostaa, että musiikilla ja taiteilla on valtava potentiaali muuttaa maailmaa, ja että taiteella on merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus.

Lähde Taideyliopisto

spot_img