Maailman musiikkikasvattajat kokoontuvat Helsingissä taiteen kestävyyden äärelle

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Maailman musiikkikasvattajat kokoontuvat Helsingissä pohtimaan taiteen kestävyyttä. Konferenssi tuo yhteen yli tuhat osallistujaa ja huippupuhujia.

Taideyliopisto isännöi kansainvälisen musiikkikasvatusjärjestö ISME:n 36. maailmankonferenssia 28.7.–2.8.2024. Tapahtumaan odotetaan yli 1300 osallistujaa kaikkialta maailmasta. Konferenssin teema, Advocacy for Sustainability in Music Education, kytkeytyy Taideyliopiston tutkimushankkeisiin.

Suomalaista musiikkikasvatusta ja alan tutkimusta arvostetaan maailmalla. Taideyliopistosta tuli ISME:n yhteistyökumppani kiinnostuksen vuoksi suomalaista taidekoulutusta kohtaan.

Suomi ja Pohjoismaat ovat koulutuksen, taiteen ja ekologisen kestävyyden kärjessä. Kaikki teemat ovat tärkeitä musiikkikasvattajille ja koko maailmalle, kertoo järjestön johtaja Bo Wah Leung.

Konferenssin ohjelma koostuu yli tuhannesta tutkimusesitelmästä musiikkikasvatuksen aiheista. Useita Sibelius-Akatemian musiikkikasvattajia esiintyy, heidän tutkimusaiheensa käsittelevät kestävyyteen liittyviä teemoja.

Konferenssin neljästä keynote-puheenvuorosta yhden pitävät Tuulikki Laes, Guadalupe López Íñiguez ja professori Heidi Westerlund. He käsittelevät musiikkikasvatuksen poliittista ja yhteiskunnallista ulottuvuutta. Muut keynote-puhujat ovat säveltäjä Kristina Arakelyan, tutkija David Maggs ja kapellimestari André de Quadros.

Musiikkitalon kahvilassa järjestetään Finnish Corner -musiikkiohjelmaa päivittäin klo 12-14. Esitykset tarjoavat suomalaista musiikkia. Konferenssin aikana on myös kaksi avointa keikkaa Musiikkitalon terassilla.

Maailman musiikkikasvattajien ja Taideyliopiston yhteistyö manifestoituu kestävyyteen liittyvissä pohdinnoissa. ISME:n maailmankonferenssi järjestettiin edellisen kerran vuonna 1990, jolloin teemana oli Music Education Facing the Future.

Professori Heidi Partti korostaa, että musiikilla ja taiteilla on valtava potentiaali muuttaa maailmaa, ja että taiteella on merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus.

Lähde Taideyliopisto

spot_img