Maailman musiikkikasvattajat kokoontuvat Helsingissä taiteen kestävyyden äärelle

Aiheeseen liittyvää

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: Vuo Records

Jukka Hänninen alias TM Shuffle isännöi dubtechnoon ja deep houseen erikoistunutta vinyylilafkaa Vuo Recordsia. Juteltiin vähän levymerkin tämän hetken tunnelmista.

Grant Cardone – ”The 10X Rule” – Tee kaikki kymmenkertaisesti

Kun kirja alkaa useiden sivujen tykityksellä siitä, kuinka sen idea potkii persiille ja tulee mullistamaan elämäsi, olisin jo voinut lopettaa lukemisen. Mutta koska tapanani ei ole tyrmätä taideteoksia kokematta niitä kokonaisuudessaan, kahlasin eteenpäin, ja voi juku, sitten alkoi tapahtua.

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Collection Kakkonen kehittää: ryijyt keramiikan ja lasin rinnalla vuoden 2024 loppuun mennessä

EMMA esittelee Collection Kakkosen näytteilleasettamisen muutoksia, jotka tuovat esiin suomalaisen taiteen upeimmat tekstuurit ja värit.

Jaa somessa

Maailman musiikkikasvattajat kokoontuvat Helsingissä pohtimaan taiteen kestävyyttä. Konferenssi tuo yhteen yli tuhat osallistujaa ja huippupuhujia.

Taideyliopisto isännöi kansainvälisen musiikkikasvatusjärjestö ISME:n 36. maailmankonferenssia 28.7.–2.8.2024. Tapahtumaan odotetaan yli 1300 osallistujaa kaikkialta maailmasta. Konferenssin teema, Advocacy for Sustainability in Music Education, kytkeytyy Taideyliopiston tutkimushankkeisiin.

Suomalaista musiikkikasvatusta ja alan tutkimusta arvostetaan maailmalla. Taideyliopistosta tuli ISME:n yhteistyökumppani kiinnostuksen vuoksi suomalaista taidekoulutusta kohtaan.

Suomi ja Pohjoismaat ovat koulutuksen, taiteen ja ekologisen kestävyyden kärjessä. Kaikki teemat ovat tärkeitä musiikkikasvattajille ja koko maailmalle, kertoo järjestön johtaja Bo Wah Leung.

Konferenssin ohjelma koostuu yli tuhannesta tutkimusesitelmästä musiikkikasvatuksen aiheista. Useita Sibelius-Akatemian musiikkikasvattajia esiintyy, heidän tutkimusaiheensa käsittelevät kestävyyteen liittyviä teemoja.

Konferenssin neljästä keynote-puheenvuorosta yhden pitävät Tuulikki Laes, Guadalupe López Íñiguez ja professori Heidi Westerlund. He käsittelevät musiikkikasvatuksen poliittista ja yhteiskunnallista ulottuvuutta. Muut keynote-puhujat ovat säveltäjä Kristina Arakelyan, tutkija David Maggs ja kapellimestari André de Quadros.

Musiikkitalon kahvilassa järjestetään Finnish Corner -musiikkiohjelmaa päivittäin klo 12-14. Esitykset tarjoavat suomalaista musiikkia. Konferenssin aikana on myös kaksi avointa keikkaa Musiikkitalon terassilla.

Maailman musiikkikasvattajien ja Taideyliopiston yhteistyö manifestoituu kestävyyteen liittyvissä pohdinnoissa. ISME:n maailmankonferenssi järjestettiin edellisen kerran vuonna 1990, jolloin teemana oli Music Education Facing the Future.

Professori Heidi Partti korostaa, että musiikilla ja taiteilla on valtava potentiaali muuttaa maailmaa, ja että taiteella on merkittävä yhteiskunnallinen vaikutus.

Lähde Taideyliopisto

spot_img