Taideyliopistoon keväällä 2024 valittiin 314 opiskelijaa

Aiheeseen liittyvää

Gruth – Scenes From (Temporize 2024)

Gruthin uusin drone-albumi on jaettu napakasti kahteen osioon Act I: Unwanted Effects ja Act II: The Night of the Iguana. Äänikollaasit ovat artistille tuttuun tapaan n. 22 minuuttisia sinemaattisia epookkeja. Levyn julkaisijana toimii sisilialainen levymerkki Temporize.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä ilmestyvältä EP:lta

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä...

Atomic Berries uudelleenlämmittää vuodentakaista eurojyystöään

Taas on se hetki, kun Atomic Berries -yhtye julkaisee uutta musiikkia. Nyt oma lehmä ojassa tai ainakin hyvin voideltuna, juuri silmäilemäsi artikkeli kertoo, mistä...

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Jaa somessa

Taideyliopistoon valittiin keväällä 2024 yhteensä 314 uutta opiskelijaa. Hakijoita oli kaikkiaan 4425, joista 35 % oli kansainvälisiä hakijoita.

Kevään 2024 opiskelijoiden valinnat Taideyliopistoon on tehty. Kuvataideakatemiaan hyväksyttiin 35 uutta opiskelijaa, Sibelius-Akatemiaan 189 ja Teatterikorkeakouluun 90. Yhteensä hakemuksia saapui 5304, joista hakijoita oli 4425.

Taideyliopisto säilytti asemansa Suomen halutuimpana yliopistona, kun vain noin 7 % hakijoista valittiin. Suosituimmat hakukohteet olivat näyttelijäntaiteen koulutusohjelma, kuvataiteen koulutusohjelma sekä maisteriohjelma Arts management, society and creative entrepreneurship.

Hakijamäärät ja valintojen määrä vaihtelevat vuosittain, sillä kaikkiin ohjelmiin ei oteta aina uusia opiskelijoita. Kansainvälisten hakijoiden osuus kasvoi edellisvuodesta viidenneksen ja heitä on nyt 35 % kaikista hakijoista.

Taideyliopisto tarjoaa opiskelijoilleen laajoja kansainvälisiä mahdollisuuksia: vaihtoja, residenssiohjelmia, mentorointia ja kansainvälisiä huippuopettajia. Opiskelijoista viidesosa tulee ulkomailta, ja he ovat olleet tyytyväisiä opiskelukokemuksiinsa.

Lähde Taideyliopisto

spot_img