Turkulainen 77 punk -yhtye Persoonallisuushäiriö esittäytyy

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Jaa somessa

Tänään tutustumme Turkulaiseen yhtyeeseen, Persoonallisuushäiriöön. Bändi mainitsee tyylilajikseen ”77 punkin”.

Kiva, että tulitte haastatteluun. Kertoisitteko aluksi hieman itsestänne?

Joopa joo. On tässä tullut 38 vuotta soiteltua etupäässä punkkia, mut ei oikein osaa lopettaakaan, ollaan kaikki aika vanhoja äijiä ja soitettu ties missä bändeissä, mutta rakkaus lajiin ajaa vaan eteenpäin. Rumpali on kyllä puolet nuorempi, se vähän nuorentaa meitä, heh. Ja meillä on yleensä ollu pirun kivaa ja vähät keikat on kaikki hoidettu hyvin, mikä on kyllä hyvä juttu, kun aina ei näin ole ollut.

Bändi

Vituttaa vaan, kun tuo levy ei tullut ulos, olisi auttanut huomattavasti asioita, sitä on porukat kyselly paljonkin tuolla ”ulkomailla” ja täällä Turussakin.

Salon keikalla oli muuten 100 maksanutta (oli siellä pari muutakin bändiä) ja tätä ei oo omalle kohdalle siellä sattunut (oon sieltä), paitsi God’s Lonely Menin aikana tehtiin jonkun baarin yleisöennätys, mut sillon oltiin tehty just LP ja se keikka oli ilmainen. GLM:ään liittyy yks ens vuonna tapahtuva juttu, mut en viitsi puhuu siitä, jos se on salaisuus.

Tulkaahan keikoille, sillon ku niit on (18.11 eli haastattelun julkaisupäivänä Pulina Pubissa Turussa) ja käykää kuuntelee ja jos innostaa vaikka julkasta ni perkeleen hienoa, mut ei se ole pääpointti.

Mitä äänitys- ja keikkarintamalle kuuluu?

Ehkä tossa äskeisessä tuli asiat selvitettyä suht tarkasti. Mutta joo tosiaan teimme tollasen vähän pidemmän demon, josta jos joku on kiinnostunut, voisi jotain julkaisua tehdä, meiän vanhempia biisejä voi kuunnella vaikka Youtubesta (siellä on ainakin videot biiseistä Mä oon mä (alla) ja Ei lumi tee enkeleitä eteiseen) ja tuolta bandcampista.

Keikoille olis kiva enemmänkin lähteä. Nyt ei ole tiedossa kun 18.11 ja ensi vuodelle punkmuseo keikka Salossa ja jossain vaiheessa kai tänne Turun Utopiaan. Tätä uutta ei nyt vielä ole kuunneltavissa kun on työstö kesken, mutta kun on valmis, niin kiinnostuneet voi ottaa yhteyttä.

Minkälainen historia Persoonallisuushäiriöllä on?

Aloitettiin 2019, jolloin oli eka keikka TVO:lla. Sen jälkeen tasaisen epätasaisesti oltiin mm. Problemsin lämppärinä Tampereella, Salossa jne., kunnes iski eräs epidemia. 2020 tehtiin yhdeksän biisin nauha, joista erään hesalaisyhtiön piti julkaista jo silloin syksyllä split-LP hesalaisen Ikkuna-yhtyeen kanssa. No, vieläkään ei mitään kuulu, korona toki vaikutti asiaan, mutta on tässä perkula jotain muutakin.

Oltaisiin julkaistu itse oma puoliskomme muiden biisien kanssa LP:nä, mutta levy-yhtiö rupes pyytää rahaa omasta nauhasta, eikä nyt oo varaa, biisit löytyy kyllä nettijulkaisuna jostain bandcampista ja muista, en mä näistä ymmärrä. 2021 tehtiin uusi nauha ja nyt syksyllä 11:sta biisin nauha, joka on miksaamatta ja masteroimatta.

Katsotaan löytyykö julkaisija vai mitä tässä ois tehtävä. Aion lähetellä sitä kuitenkin erääseen tyyliin sopivaan radio-ohjelmaan ja alan yhtiöille. Keikkoja ei ole ollut kauheasti, mutta on tämä vuosi toki parempi ja tätä kirjoitettaessa on viikko seuraavaan keikkaan, jossa meillä on mukana myös nauhalla soittava saksofonisti.

Mitkä vahvuudet uskotte tekevän teistä loistavia muusikoita?

Loistavuudesta en tiedä, se on katsojan tai tässä tapauksessa kuuntelijan korvissa. Kai sitä osaa tehdä tarttuvia uuden aallon biisejä vähän Ratsian tyyliin. Tossa on ehkä liikaa kehua, koska Ratsia on mun kaikkien aikojen suosikkibändi Suomesta. Luulisin, että jos oltaisiin oltu oikeaan aikaan paikalla, eli 80-luvun alussa, oltaisiin voitu olla kovakin sana.

Yhtyeen jäsenet

  • Vesku:laulu & kitara
  • Teemu Tuomi:kitara
  • Jiri Haavisto:basso & laulu
  • Tony Nykänen:rummut

Persoonallisuushäiriö webissä

Youtube: Artikkelissa mainitut videot ja hakemalla löytyy lisää

Facebook: Avaa sivu

Muu: https://persoonallisuushairio.bandcamp.com/

Wenla V.

spot_img