Maunula-talon marraskuussa vietettävä synttäriviikko tarjoaa tapahtumia kaikenikäisille kulttuurinystäville. Juhlaviikon ohjelma on suunniteltu yhdessä lähialueen asukkaiden kanssa, ja kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.
Maunula-talon marraskuussa vietettävä synttäriviikko tarjoaa tapahtumia kaikenikäisille kulttuurinystäville. Juhlaviikon ohjelma on suunniteltu yhdessä lähialueen asukkaiden kanssa, ja kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.
Helsingin kaupungin kulttuurikeskus Maunula-talo juhlistaa 5-vuotista taivaltaan tapahtumien täyteisellä synttäriviikolla ma 21. – su 27.11. Vuoden pimeintä aikaa piristävän juhlaviikon ohjelmassa on muun muassa musiikkia, hyvinvointia, käsitöitä sekä synttärijuhlat ja -etkot.
Juhlaviikolla sukelletaan myös Maunulan alueen historiaan. Vanha Maunula -näyttely juontaa juurensa aina vuoteen 1946 asti, jolloin suuri rakentamaton metsämaa ja huvila-alue liitettiin osaksi Helsinkiä.
Keskiviikkona 23.11. avautuva valokuvanäyttely on esillä la 3.12. asti.
Synttärijuhlinta polkaistaan varsinaisesti käyntiin to 24.11. etkoilla. Aamu alkaa perheen pienimpien Taideneuvolalla, lounasaikaan lauletaan yhteislauluja ja iltapäivän käsityöpajassa kokeillaan neulahuovutusta. Etkot päättyvät kakkukahveihin ja Kari Hotakaisen kirjailijavierailuun.
Käsitöiden ystävät ilahtuvat pe 25.11. Käsityölaneista, joissa haetaan uutta näkökulmaa lempeään radikalismiin ja käsillä tekemiseen. Kraftivismia, eli käsityöaktivismia lähestytään päivän aikana niin työpajan kuin keskustelunkin muodossa.
La 26.11. synttärijuhlilla kokoontuu Maunula-talon avoin foorumi, jossa kaikki kulttuurista kiinnostuneet kaupunkilaiset pääsevät vaikuttamaan siihen, mitä ohjelmaa Maunula-talossa ensi vuonna nähdään. Nostetta juhliin tarjoilevat groovaava lastenbändi Megasakki, Arttu Takalon ja Kadi Vijan muodostama jazz-duo sekä funk-bändi Get Me.
Juhlaviikko huipentuu su 27.11. hyvinvointipäivään, jolloin pysähdytään arjen kiireen keskellä, hellitään aisteja ja kerätään voimia tulevan talven varalle. Päivän aikana nautitaan niin meditaatiosta, musiikista kuin rentoutusharjoituksestakin ja tutustutaan tuoksujen voimaan mielen tasapainottajina. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.
Maunula-talon ohjelma suunnitellaan yhdessä kaupunkilaisten kanssa
Maunula-talo avautui vuoden 2017 vaihteessa kaikenikäisten kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi. Saman katon alta löytyvät kulttuuripalveluiden lisäksi myös kirjasto, nuorisotalo ja työväenopisto.
Muista Helsingin kulttuurikeskuksista poiketen Maunula-talon toiminta perustuu pääosin lähidemokratiaan. Valtaosa talon tapahtumista on lähtöisin kaupunkilaisten ideoista ja toiveista, ja tapahtumat myös suunnitellaan yhdessä lähialueen asukkaiden kanssa. Marraskuun juhlaviikko on sekin yhteisvoimin toteutettu.
”Ihmisten toiveet otetaan täällä oikeasti huomioon. Kuka tahansa voi saada äänensä kuuluviin ja vaikuttaa siihen, millaista ohjelmaa Maunulassa nähdään. Tapahtumien ideointiin ja suunnitteluun voi osallistua hyvin matalalla kynnyksellä, eikä mitään erityistaitoja tarvita”,
sanoo Maunula-talon kulttuurituottaja Maria Junno.
Helpoin tapa tulla mukaan toimintaan on osallistua avoimeen foorumiin, jossa päätetään tulevasta ohjelmasta ja valitaan asukasedustajat Maunula-talon neuvottelukuntaan, joka vastaa tapahtumien käytännöntoteutuksesta. Seuraavan kerran avoin foorumi kokoontuu la 26.11. kello 12–14. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita mukaan, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita.
Lähde julkaisijasta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala