Selidos – Polku (Motto Sono 2024)

Aiheeseen liittyvää

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Mikko Rautiainen pyrkii Guinnessin maailmanennätykseen

Mikko Rautiainen tavoittelee Guinnessin maailmanennätystä Holland’s Got Talent -ohjelmassa yhdistämällä komiikan ja nenähuilunsoiton hollantilaisiin klassikoihin.

Jaa somessa

Motto Sonon aina laadukkaan katalogin viimeisin lisäys on turkulaisen Selidosin dubiin kallellaan oleva ep Polku, jonka pehmeisiin rytmeihin uppoaa varsin mielellään.

Hold Me Up, Hold Me Down aloittaa julkaisun dub-sointujen ja kaikujen viettelyksessä ja leikittelevät rumpukone-patternit tekevät biisistä varsin raikkaan sekä pirteän, mikä poikkeaa edukseen dubtechnon tyypillisestä savuisen hypnoottisesta otteesta. Kakkosraita Mass Appeal samplaa ansiokkaasti Gang Starria, miellyttäen kovasti tällaista itärannikon ysäri-rapin ystävää. Rap-samplesta otetaan kaikki irti filttereiden ja repeat-efektien avulla, mikä tuo väkevää ghetto-house-vibaa biisiin. Kyseessä on erittäin tyylikäs klubin isoon PA:han mainiosti istuva raita.

Polku päättää eepeen melankoliseen garage-henkiseen rytmittelyyn. Padit ja synamatot syventävät biisiä todellakin polun lailla eteneväksi matkaksi. Hieno päätös mainiolle kolmen biisin mittaiselle esittelylle Selidosin monipuolisista tuotantotaidoista.

Raita joka tekee erityisen vaikutuksen: Mass Appeal

Mikko Ihalainen

spot_img