Viron kansallisbaletin tuotanto Liisa Ihmemaassa Tampere-talossa joulukuussa 2021

Aiheeseen liittyvää

Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

TEOS 2024 -tapahtuma siirtyy toukokuulle ja laajentaa valokuvataiteeseen

TEOS 2024 esittelee yli tuhat nykytaideteosta Helsingissä ja laajentaa tarjontaansa valokuvataiteeseen. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden taidekokoelman aloittamiseen tai sen laajentamiseen.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Monipuolista taidetta Helsingin juhlaviikoilla: Tanssia, klassikot ja basson voimaa

Monitaiteelliset Helsingin juhlaviikot esittelevät Akram Khanin tanssiteoksen ja Esa-Pekka Salosen johtaman sinfoniaorkesterin.

Jaa somessa

Kansainväliset balettivierailut palaavat Tampere-taloon tauon jälkeen. Viron kansallisbaletti esittää rakastetun Liisa Ihmemaassa –baletin 10.‒11. joulukuuta Tampere-talossa kolme kertaa. Musiikista vastaa Tampere Filharmonia kapellimestarinaan Kaspar Mänd. Liput tulevat myyntiin tiistaina 14.9.2021 klo 9.

Tampere-talo kutsuu baletinystävät mielikuvitusmatkalle ihmeiden maailmaan. Klassikkosadussa Liisan kanssa estradilla seikkailevat muun muassa Irvikissa, Hatuntekijä, Valkoinen kani, Herttakuningas ja -kuningatar sekä muut lumoavat satuhahmot.

Liisä Ihmemaassa baletti

Balettivierailut ovat olleet tärkeä traditio Tampere-talon ja Tampere Filharmonian ohjelmistossa. Viime vuonna pandemiatilanteen vuoksi vierailua ei järjestetty. Liisa ihmemaassa –baletti jatkaa Viron kansallisbaletin ja Tampere-talon pitkään jatkunutta yhteistyötä. Meille on tärkeää, että voimme tuoda myös Viron korkeatasoista kulttuuritarjontaa Tampereelle

Tampere-talon ohjelmapäällikkö Suvi Leinonen kertoo.

Haluamme käynnistää yhteistyön uudelleen, ja palauttaa takaisin ihmisten väliset kohtaamiset. Kansallisbaletti on ollut pandemian aikana kokonaan suljettuna vain lyhytaikaisesti, ja työtä sekä valmistelua on tehty perusteellisesti. Haluamme tarjota parasta osaamista ja taitoa myös tamperelaisyleisölle. Viron kansallisbaletti odottaa iloisella jännityksellä vierailua Tampereelle

Viron kansallisoopperan pääjohtaja Ott Maaten kommentoi.

Liisa Ihmemaassa on koko perheelle sopiva, valloittava ja visuaalisesti näyttävä kokoillan baletti. Multimediaefekteistään tunnetussa balettituotannossa koreografi Gianluca Schiavoni yhdistää spektaakkelin mielikuvitukselliseen tanssiin ja Lewis Carrollin rakastettuun tarinaan.

Haluan viedä yleisön matkalle, jossa he voivat löytää lapsen itsessään ja päästää hetkeksi irti arkipäiväisestä elämästä. Lasten mielikuvitus on taianomaista ja vapaata, sekä lapset että aikuiset tarvitsevat kauniita ja vapaita luovuuden hetkiä. Erityisesti näinä aikoina me kaikki tarvitsemme enemmän väriä elämäämme

kertoo teoksen koreografi Gianluca Schiavoni.

Baletti nähtiin maailman ensi-illassa Napolin Teatro di San Carlossa vuonna 2017. Viron kansallisbaletissa ensi-ilta oli 2019. Teoksen musiikin ovat säveltäneet Pjotr Tšaikovski, Aram Hatšaturjan ja Alberto Nanetti, ja sovituksista vastaa Alberto Nanetti. Teoksen lavastuksen on suunnitellut Andrea Tocchio ja pukusuunnittelusta vastaa Simona Morresi.

Liisa Ihmemaassa / Alice In Wonderland

Musiikki: Tampere Filharmonia
Kapellimestari: Kaspar Mänd

Liisa: Madeline Skelly, Ketlin Oja, Ami Morita
Herttakuningas: Cristiano Principato, Ali Urata
Valkoinen kani: Patrick Foster, John Halliwell

Esitykset: pe 10.12. klo 18, la 11.12. klo 13 ja 18.
Liput myy Tampere-talo ja lippu.fi, liput alkaen 30 euroa.

https://tamperetalo.fi

Lähde Tampere-talo Oy

spot_img