Lastenkulttuurikeskus Efektin syksy on täynnä toimintaa ja esityksiä

Aiheeseen liittyvää

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Jaa somessa

Lastenkulttuurikeskus Efektin syksy on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti. Perinteiset kulttuurivierailut päiväkoteihin ja kouluihin ovat juuri käynnistyneet muutaman vuoden tauon jälkeen.

Lastenkulttuurikeskus Efekti sai alkukuusta iloisia uutisia. Suomen Kulttuurirahasto myönsi hankerahaa Lastenkulttuuria ukrainalaispakolaisille -hankkeeseen, jota käynnistellään parhaillaan. 

Efekti

Kulttuurivierailut Efektin perustoimintaa olevat kulttuurivierailut päiväkoteihin ja kouluihin ovat startanneet. Vierailut toteutetaan pääasiallisesti päiväkodin tai koulun omissa tiloissa. Vierailut suuntautuvat kaikkien mukana olevien kuntien alueelle.

Ohjelmistossa on esimerkiksi musiikkia, tanssia, teatteria ja työpajoja. Hakuja esityksille tuli kaiken kaikkiaan reilut 300 ja yhteensä maksuttomia työpaja- ja esityskokonaisuuksia oli syyslukukaudelle jaettavana 92 kpl. Tänä vuonna kulttuurivierailuja on toteuttamassa 16 ammattitaiteilijaa tai taiteilijaryhmää. Lastenkulttuurikeskus Efektin toimintaa koordinoi Lahden kaupungin kulttuuripalvelut. 

Perusopetuksen kulttuuriohjelma Perusopetuksen kulttuuriohjelmaa on päästy toteuttamaan syyslukukaudella suunnitelmien mukaisesti.

Pitkästä aikaa koko Päijät-Hämeen peruskoulujen kuutoset pääsivät viime viikolla Sinfonia Lahden konsertteihin Sibeliustalolle. Konsertteja oli yhteensä neljä, kahtena eri päivänä. Mukana olivat kaikki 6.-luokkalaiset, opettajineen yhteensä noin 2500 henkilöä, joista Efektin kautta noin 1000 henkilöä. 

Lastenkulttuuria ukrainalaispakolaisille -hanke Lastenkulttuurikeskus Efektille myönnettiin Suomen Kulttuurirahastosta rahoitus Lastenkulttuuria ukrainalaispakolaisille -hankkeen toteutukseen Nastolassa sekä kaupungin omissa toimipisteissä keskustan alueella. Laaja joukko taiteilijoita, toiminnassa mukana olevia ja kaupungin työntekijöitä kokoontui suunnittelemaan toiminnan käynnistämistä torstaina 13.10.     

Lähde Lahti.fi

spot_img