I love me -messuilla jaettiin muodin kiertotalouden palkintoja – voittajiksi valittiin Vaatelaastari, Paula Malleus ja Globe Hope

Aiheeseen liittyvää

Wishing Well: Space Invaders

Helsinkiläinen perinteistä heavyä soittava Wishing Well on julkaissut toisen...

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

Haastateltavana Rock- ja Hip Hop musiikkia soittava yhtye, Attitude

Tällä kertaa tutustumme Rock- ja Hip Hop musiikkia soittavaan riihimäkeläiseen yhtyeeseen, nimeltä Attitude.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tapahtuma I love me -messuilla palkittiin ensimmäistä kertaa muodin kiertotalouden toimijoita. I love me -messut on käynnissä Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.10.2022.

Messuilla palkitaan ensimmäistä kertaa tekstiilialan kiertotaloussankareita. Kiertotalouden sankareita palkitaan kolmessa eri kategoriassa: Designeri, Elinkaaren pidentäjä ja Motivaattori.

Kuva

Jokaisen kategorian voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 2500 € avustuksella.
Designer-kategorian voittaja Paula Malleus on kiertotaloudelle omistaunut tekijä
Designeri-kategoriassa haettiin suunnittelijaa, jonka vaate kunnioittaa kiertotalouden periaatteita.

Kilpailuasussa kiertotalous ja vastuullisuus on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa.
Kategorian voittajaksi valittiin Paula Malleuksen upcycling -työ. Malleuksella on vuosia ajanut kiertotaloutta ja näiden vuosien aikana on myös suunnitellut useamman, hyvin skaalautuvan vaatemalliston. Tuomaristo halusi palkita Paula Malleuksen myös hänen näkyvyydestään ja omistautumisestaan kiertotaloudelle.


”Malleus on kouluttanut, ollut esillä somessa sekä valistanut ihmisiä. Halusimme palkita Malleuksen mallistojen lisäksi hänet merkittävästä kansalaistyöstään”,

kommentoi tuomaristo.

Designeri-kategorian finalisteja olivat seitsemän suomalaista toimijaa, jotka esittelivät yksittäisiä luomuksista skaalautuviksi mallistoiksi. Designeri-kategorian finalistityöt on nähtävillä I love me -messujen kiertotalousalueella.

Messuilla nähdään finalistityöt ovat seuraavilta yrityksiltä /brändeiltä /suunnittelijoilta: Asuji, Globe Hope, Tyyki Design, WWOOLLFF CO., YO ZEN, Leena Paavilainen, Paula Malleus.

Elinkaaren pidentäjä -kategorian voittaja Vaatelaastari tekee kiertotalouden helpoksi kaikilla
Elinkaaren pidentäjä -kategoriasa haettiin toimijaa, joka on pidentänyt tekstiilien elinkaaren pituutta. Kategorian voittajaksi valittiin Vaatelaastari.

”Vaatelaastari on poikkeuksellisen hyvä idea. Vaatelaastari tekee kiertotalouden helpoksi kaikille. Se on edullinen, helposti saatavilla; ostettavissa lähimarketissa, eikä käyttäminen vaadi erityisosaamista. Vaatelaastari tuo jokaiselle mahdollisuuden pidentää vaateen elinikää vaatimatta uudenlaista ajattelumallia tai toimintatapaa. Vaatelaastari on kokonaan uudeksi aluevaltaukseksi”,

kertoi tuomaristo perusteluistaan.

Motivaattori-kategorian voittaja Globe Hope on edistänyt kiertotaloutta jo 20 vuoden ajan
Motivaattori-kategoriassa haettiin suomalasita tekijää, joka on edistänyt vaatteiden kiertotaloutta jo vuosien ajan inspiroivalla tavalla ja vaikuttavin tuloksin.

Motivaattori-kategorian voittajaksi valittiin Globe Hope, joka on jo lähes kahdenkymmenen vuoden edistänyt kiertotaloutta ja tekemisellään kirittänyt koko alaa ja kehittänyt mielenkiintoisen liiketoimintamallin.

”Kiertotaloudessa raaka-aineen saaminen on haastavaa, mutta Globe Hope on päässyt kiinni muiden teollisuusalojen materiaalivirtoihin. Globe Hopen tekeminen on skaalautuvaa, sen tuotteet ovat hyvännäköisiä. Design on ollut kiinnostavaa ja innostavaa alusta lähtien.  Tuomaristo palkitsee yksimielisesti Globe Hopen työstä alan motivaattorina”,

kommentoi tuomaristo valintaansa.

Raadissa mukana kiertotalouden ja muodin asiantuntijoita

Kilpailutyöt arvioi ja voittajat valitsi kiertotalouden ja muodin asiantuntijoista koostuva raati, johon kuuluivat: Minna-Maari Harmaala (kiertotalousasiantuntija, yliopettaja, Haaga-Helia), Anna Evilä (perustaja, luova päällikkö, Jalotus ry), Velimatti Kankaanpää (toimitusjohtaja, Muoti- ja urheilukauppa TMA ry) sekä Emilia Gädda (kiertotalousasiantuntija, Suomen Tekstiili & Muoti ry).

”Haluamme kiittää kilpailun osallistujia hienoista töistä. Töissä näkyy sydämen palo, omistautuminen asiaan ja tekemisen ilo”,

kommentoi tuomaristo.

Lähde Messukeskus

spot_img