Tampereen Taru Sormusten herrasta saa ensi-iltansa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Arvostelussa Brazen Forgery – Karelia Suite

Turun seudulla pandemiaeristyksessä syksyllä 2021 kypsynyt metalliprojekti Brazen Forgery...

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Jaa somessa

Tampereen Teatteri tuo Taru Sormusten herrasta -näytelmän ensi-iltaan Tampere-talossa, yhdistäen monen alan taiteilijoiden voimat näyttävässä suurtuotannossa.

Tampereen Teatteri, Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Sorin Sirkus yhdistävät voimansa tuodakseen J. R. R. Tolkienin ’Taru Sormusten herrasta’ ensi-iltaan Tampere-talossa 23. elokuuta. Tämä suurponnistus on vaatinut yli 250 ihmisen työpanoksen ja tarunhohtoinen maailma on valmisteltu huolella. Esityksessä on mukana 26 näyttelijää, 50 vaihtuvaa näyttämökuvaa, 100 pukua ja 56 peruukkia sekä näyttävää ilma-akrobatiaa, lentotekniikkaa, video- ja valotaidetta sekä pyrotekniikkaa.

Ohjaaja Mikko Kanninen kuvailee projektia innolla ja haikeudella, sillä se on merkittävä saavutus hänen taiteilijaurallaan. Esitys hyödyntää pyörönäyttämöä, joka tehostaa matkanteon kuvaamista ja kohtauksien vaihtamista. Lavastuksen on suunnitellut Marjatta Kuivasto ja valaistuksen Joonas Tikkanen, kun taas äänisuunnittelusta vastaa Hannu Hauta-aho.

Roolipuvut, joita on sata, on valmistettu käsityönä. Suunnittelija Pirjo Liiri-Majava on käyttänyt luonnonmateriaaleja oikeiden sävyjen löytämiseksi. Kokonaisuuteen sisältyy myös lukuisia asusteita ja silikonisia irto-osia sekä 3D-mallinnettuja örkkinaamioita.

Urallaan ansioitunut säveltäjä Tuomas Kantelinen on luonut esitykselle uusia musiikkikappaleita, jotka Tampere Filharmonia esittää 40 muusikon voimin. Sirkuskoreografiat ovat Sorin Sirkuksen taiteellisen johtajan Taina Kopran käsialaa, ja esitykset sisältävät sirkusammattilaisten vaarallisia temppuja.

Tampere-talon ja Teatterin mukaan tarina keskittyy Frodoon ja Samin pitkään matkaan. Rooleissa loistavat Ella Mettänen ja Antti Tiensuu. Ensi-ilta on perjantaina 23. elokuuta, ja teos on ohjelmistossa kahdessa periodissa elo-syyskuussa ja vuodenvaihteessa.

Liput myyvät hyvin ja teos on houkutellut yleisöä ympäri Suomen. Tampere-talon taiteellinen johtaja Suvi Leinonen kertoo, että tammikuulle asti yltävä esityskausi on jo 70 prosenttia loppuunmyyty.

Lähde Tampere-talo Oy

spot_img