Taideyliopiston Vuoden alumnit 2024: Sofia Haapamäki, Jakob Höglund ja Maija Kauhanen

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Arvostelussa Brazen Forgery – Karelia Suite

Turun seudulla pandemiaeristyksessä syksyllä 2021 kypsynyt metalliprojekti Brazen Forgery...

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Jaa somessa

Taideyliopisto on nimennyt Vuoden 2024 alumneiksi kolme nuorta taiteilijaa. Sofia Haapamäki, Jakob Höglund ja Maija Kauhanen ovat saaneet tunnustusta omaperäisestä ja ennakkoluulottomasta työstään.

Taideyliopisto nimeää vuosittain Vuoden alumneiksi kolme kasvattiaan, yhden kustakin akatemiasta. Vuoden 2024 alumnit ovat nuoria tekijöitä, jotka ovat ennakkoluulottomasti ja määrätietoisesti seuranneet omaa ainutlaatuista polkuaan taiteen laajalla kentällä, häivyttäen samalla rajoja eri ilmaisumuotojen välillä.

Taideyliopiston rehtorin Kaarlo Hildénin mukaan tunnustuksen tarkoituksena on tehdä taidekoulutus näkyväksi ja käydä keskustelua siitä, miten Taideyliopisto ja sen alumnit näkyvät ja vaikuttavat yhteiskunnassa.

“Tänä vuonna Vuoden alumneiksi valittiin nuoria tekijöitä, jotka erottautuvat näkemällä toisin ja löytämällä uusia taiteen tekemisen tapoja ja yhteyksiä. Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa, ja haluamme kiinnittää huomiota siihen, miten eri tavoin taide vaikuttaa muuttuvassa yhteiskunnassamme”, sanoo Hildén.

Vuoden alumnit 2024

Kuvataideakatemian Vuoden alumni on viime vuonna kuvataiteen maisteriksi valmistunut Sofia Haapamäki. Hän tunnetaan ennakkoluulottomasta ja kokeellisesta tavastaan havainnoida ja tulkita maailmaa eri taiteen muotoja hyödyntäen.

Teatterikorkeakoulun Vuoden alumni on näyttelijäntaiteen koulutuksesta valmistunut Jakob Höglund. Hän on tunnettu ainutlaatuisesta tyylistään, joka yhdistelee musiikkia, liikettä ja visuaalisia elementtejä.

Sibelius-Akatemian Vuoden alumni on Maija Kauhanen, joka tunnetaan kansanmusiikin taitajana. Hän yhdistelee perinteistä kanteleita ja improvisaatiota omaperäisesti, luoden uusia ääni- ja visuaalisia elämyksiä.

Lähde Laura Iisalo

spot_img