Juho Hollon Elämä: Kirjallisuudesta Kasvatukseen

Aiheeseen liittyvää

Kaikki on jazzia – Rinneradio Laternassa 14.9.24

Komean uran tehnyt jazz-electronica fuusiobändi RinneRadio on kovassa live-iskussa. Tampereen Laterna on palannut tänä vuonna keikkapaikkojen kastiin ja ympäristönä oikein mainio tällaisille jazz-eventeille.

PUNK LUREX: Sotilaat kaduilla (Hiljaiset Levyt) digisingle 2024

Jaahas, eihän siitä ole kuin 12 vuotta, kun Punk Lurex julkaisi uutta musaa. Onko bändi sitten muuttunut? Sikäli nyt ainakin, ettei alkuperäisistä ole mukana kuin laulaja-basisti Tiina. Kitaristi Kukkakin on ollut kauan mukana. Musiikillisesti muutosta ei juuri huomaa, paitsi että yhtye ei enää horju niin kuin joskus ennen.

The Record of My Life #36: POVERTY STINKS: Gargle Blaster (Gaga Goodies GOOD 14) 1990

Poverty Stinks perustettiin 80-luvun puolivälissä ja sen johtohahmona ja pääbiisintekijänä toimi laulaja-kitaristi Jarmo Laine. Toinen alusta loppuun (ainakin levyillä) mukana ollut oli basisti Ari Maunula, rumpali Jukka Kyllikin oli mukana tästä LP:stä asti. Soolokitaristin paikka oli tuulinen.

Arvostelussa Brazen Forgery – Karelia Suite

Turun seudulla pandemiaeristyksessä syksyllä 2021 kypsynyt metalliprojekti Brazen Forgery...

Iik! Varokaa mörköjä! – Tarjoaa lempeää jännitystä Mauri Kunnaksen tyyliin

Mauri Kunnaksen uusi kirja täynnä hauskaa pelkoa ja iloa. Halloweenin salat paljastuvat!

Jaa somessa

Juho Hollon monipuolinen elämä ja ura ovat saaneet kattavan elämäkerran Eero Ojasen ja Timo Jantusen toimesta.

Monilahjakas Juho Hollo (1885–1967) oli aikansa kulttuurivaikuttaja monella saralla. Hän oli paitsi kasvatustieteen professori, myös suomentaja, kriitikko ja esseisti. Suomentajana hän teki valtavan uran ja käänsi lähes 200 kirjaa 16 kielestä, joukossa monia maailmankirjallisuuden klassikoita.

Kasvatusajattelijana Hollo oli aikaansa edellä. Hän puhui mielikuvituksen tärkeydestä tunne-elämän kehittäjänä, ja huumorista oleellisena osana kasvatusta. Elämään jäi ajatus kasvatuksesta kasvamaan saattamisena.

Eero Ojanen on filosofian tohtori, filosofi ja kirjailija. Timo Jantunen on opettaja ja tietokirjailija. He ovat kirjoittaneet yhdessä aikaisemmin teoksen Zacharias Topelius: Suomalaisten satusetä (Avain 2022).

Teos: Neron tie. J. A. Hollon elämä. Kirjailijat: Eero Ojanen ja Timo Jantunen. Kustantaja: Avain. ISBN: 9789523045491. Ilmestymispäivä: 26.9.2024

Lähde Avain

spot_img