Ritva Kovalaisen ja Sanni Seppon Nordanvidsskogen-näyttely Pohjanmaan museossa

Aiheeseen liittyvää

The Record of My Life #36: POVERTY STINKS: Gargle Blaster (Gaga Goodies GOOD 14) 1990

Poverty Stinks perustettiin 80-luvun puolivälissä ja sen johtohahmona ja pääbiisintekijänä toimi laulaja-kitaristi Jarmo Laine. Toinen alusta loppuun (ainakin levyillä) mukana ollut oli basisti Ari Maunula, rumpali Jukka Kyllikin oli mukana tästä LP:stä asti. Soolokitaristin paikka oli tuulinen.

Kaikki on jazzia – Rinneradio Laternassa 14.9.24

Komean uran tehnyt jazz-electronica fuusiobändi RinneRadio on kovassa live-iskussa. Tampereen Laterna on palannut tänä vuonna keikkapaikkojen kastiin ja ympäristönä oikein mainio tällaisille jazz-eventeille.

Viikon Kovin Biisi: VKB 37/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Uutuusromaani nykypäivän juutalaisuudesta

Judith Mokin uusi romaani Pimeän valtakunta kuvaa holokaustista selvinneiden jälkeläisten tuntoja koskettavalla tavalla ja valottaa taiteiden merkitystä selviytymistaistelussa.

Arvostelussa Brazen Forgery – Karelia Suite

Turun seudulla pandemiaeristyksessä syksyllä 2021 kypsynyt metalliprojekti Brazen Forgery...

Jaa somessa

Ritva Kovalaisen ja Sanni Seppon Nordanvidsskogen-näyttely avautuu Pohjanmaan museossa lokakuussa 2024, käsitellen metsien monimuotoisuutta ja suojelua.

STT-Info tiedottaa, että Ritva Kovalaisen ja Sanni Seppon uusi näyttely Nordanvidsskogen avautuu Pohjanmaan museossa lokakuussa 2024. Näyttely esittelee heidän kolmivuotisen taiteellisen ja tutkimuksellisen työskentelynsä huipentuman.

Heidän metsäteemainen trilogiansa sisältää myös teokset Trädens folk ja Skogsvårdsåtgärder. Nordanvidsskogen laajentaa tätä teemakokonaisuutta käsittelemällä Suomen luonnonmetsien ekosysteemejä ja suojelutarpeita.

Kovalainen ja Seppo kuvaavat teoksissaan luonnonmetsien monimuotoisuutta mm. Pohjois-Karjalasta Lappiin. Näyttely esittää myös kriittisiä kysymyksiä, kuten luonnonmetsien vähentymistä ja keinoja niiden säilyttämiseksi.

Taideteoksissa yhdistyy taiteellinen ilmaisu ja tutkimuksellinen sisältö, kutsuen katsojat pohtimaan omaa suhdettaan luontoon. Teokset on aiemmin esitelty mm. Etelä-Karjalan ja Turun taidemuseoissa sekä Kajaanin taidemuseossa, joissa ne ovat saavuttaneet suuri suosion.

Näyttelyn oheistapahtumana Kovalainen ja Seppo kutsuvat pohjalaisia valokuvaamaan metsäluontoa. Parhaat kuvat esitellään tapahtumassa maaliskuussa 2025.

Esillä on myös Pohjanmaan museossa marraskuussa taiteilijatapaaminen Ritva Kovalaisen kanssa.

Lähde Vaasan kaupunki – Vasa stad

spot_img