Viikon Kovin Biisi: VKB 40/24

Aiheeseen liittyvää

Rajahurrit – Tummat pilvet

Rajahurrit veljekset Mika ja Markus Haapakoski, jotka tunnetaan aiemmasta...

GEEZER BUTLER: Kohtalona Black Sabbath (Docenco) 2024

Joo tuota, olen lukenut ainakin yhden Black Sabbath -kirjan, pari Ozzy-kirjaa ja Iommin muistelmat. Mietin, kannattaako tätä nyt sitten lukea. Ei onneksi ollut muutakaan sopivasti luettavilla, niin mikäpäs siinä. Onneksi siksi, että tämähän oli ihan pirun hauska. Arvostelut eivät ole olleet kovin kehuvia, ennemminkin vähän siihen suuntaan, että kyllähän tuon nyt lukaisee. No, onhan se niinkin, eikä tässä nyt edes minulle niin kauheasti mitään uutta ja kiinnostavaa ollut, mutta ei sitä aina tarvitsekaan.

Goforen kirja vie suomalaisen digitalisaatiokäsitteen Saksaan

Gofore's new book highlights Finland's human-centered digitalization, reaching German-speaking Europe. It showcases innovative digital services developed in Finland.

Elokuva-arvio: Sebastian (Mikko Mäkelä 2024)

Suomalaisen Mikko Mäkelän (A Moment in the Reeds) käsikirjoittama ja ohjaama Sebastian on intiimi ja rohkea draama identiteetistä, autofiktiosta ja autenttisuudesta. Elokuva kertoo Maxista, joka kirjoittaa ensimmäistä romaaniaan nuoresta seksityöläisestä nimeltä Sebastian. Kustantajalle ja ystävilleen Max kertoo taustatyökseen haastattelevansa seksityöntekijöitä, mutta todellisuudessa Max itse elää kaksoiselämää myymällä palveluksiaan miehille.

Mark Lanegan – Sing Backwards And Weep

Onko elämä kuinka hohdollista jos bändisi on juuri senverran...

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 40/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 21.10.2024 – 24.10.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 43. ehdokkaat

1) Särmä – Rakkauden Aavikko

Moi! Tuli teiltä sähköpostia josko laitettaisiin taas kisaan mukaan biisiä.

Tässä Särmän tuorein sinkku ”Rakkauden Aavikko”.

Biisi on -24 kesäkuussa julkaistu hyväntuulinen kesärallatus.

Särmä on Harjavaltalainen poprock yhtye joka on tunnettu energisistä esiintymisistään ympäri suomen.
Kappaleen jälkituottajana on toiminut Leevi Kohonen (Finnvox)

Youtubessa myös Särmän omatuotanto musiikkivideo biisiin.

2) NIKKI – Save Everyone

Kappale käsittelee empatian, voimattomuuden ja toivon teemoja, ja uskon sen resonoivan kuuntelijoiden kanssa erityisesti näinä haastavina aikoina.

3) Longshot – What’s Gone Wrong?

Biisi What’s Gone Wrong? haluaa ravistella kuulijoita hereille ja kysyä ”Mikä on pielessä tässä maailman tilassa?”

What’s Gone Wrong on energinen punkrockpläjäys, jossa energiset ja vetävät rummut, basso ja kitara piiskovat eteenpäin tuota olennaista kysymystä.

Biisi kuulostaa siltä kuin olisi suoraan vuodelta 1979, mutta sen sanoma on enemmän kuin ajankohtainen 2024. Longshot tarttuu päivän polttavaan aiheeseen energisellä otteella.

4) Johan Öst – Squish

Mun oma biisi täysiin. Kova metallia.

5) Fire Action – Hard Days, Long Nights

Helsinki / Oulu akselilla vaikuttava melodinen heavy / hard rock bändi. Debyytti levy julkaistaan Marraskuussa legendaarisen saksalaisen SPV / Steamhammer levy-yhtiön kautta ympäri maailman. Ensimmäinen julkaistiin n.2 viikkoa sitten.

6) Pöwersoft – Megabest

Pöwersoft on juntannut ulos uuden kappaleensa Megabest. Myös biisin ainutlaatuinen animaatiomusiikkivideo on nyt julkaistu youtubessa. Tunnelma on tuhti, kitarat vonkuu ja tukka on pörheä!

7) Neppari – Poison

estfin records:in uusin artisti neppari on Rahutun kanssa yhteistyössä saanut valmiiksi Drumm&Bass tyyliä edustavan bilekappaleen jolla on ensimmäistä kertaa mukana Viikon kovin biisi kilpailussa ota kappale kuunteluun sekä muista äänestää mikäeli tykkäät

8) Veljesmieli – Dystopia

Kappale on elektropoppia, joka tunnelmoi utopistisen taivaanrannan maalailun sijaan synkkyydellä.

9) Nora Kinnunen – Päivät

Päivät on melankolinen, mutta varovaisen lohdullinen laulu, joka ammentaa mm. elämän ohikittävyydestä, sekä ajan illuusiosta. Pienieleisen herkkä, mutta progressiivisiakin sävyjä saava suomenkielinen folk/pop-balladi pysäyttää ja vie kuulijansa toiseen tilaan. Ajatuksia ilmaan jättävä, monelle eri tilanteessa olevalle ihmiselle samaistuttava laulu on kuvaus elämän hetkistä surun sumentaman linssin lävitse.

10) Amygdalah – Eeva

Amygdalahin eeppinen esikoinen, Eeva, tuo syntinen nainen on saatettu päivänvaloon. Tarina perisynnistä lauletaan suomeksi ja eteerisyys loistaa poissaolollaan. Amygdalah on neljästä naaraasta koostuva metallibändi, jolta on luvassa lisää biisejä sarjatulella, kun nyt vauhtiin päästiin.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img