Bongo huén – Pinkit shortsit

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

”Erityisen suuren vaikutuksen minuun teki kertosäkeen melodia ja biisin muutenkin pirteä meininki.”

[yasr_visitor_multiset setid=1]

Bongo huén on Helsinkiläinen Sibelius-lukion opiskelijoista koostuva yhtye, joka tekee suomenkielistä indiemusiikkia omalla tyylillään.

Bändin ydinryhmä koostuu kolmesta jäsenestä: Anton Haringista, Esko Eteläpäästä ja Elias Holista. Jäsenet ovat parhaita kavereita ja musiikinteko on heille tapa hauskanpitoon.

Yhtyeelle on tärkeää, että musiikista kuulee sen, kuinka paljon sen tekemisestä on nautittu. Yhtyeen debyyttisingle ”Pinkit shortsit” ilmestyi suoratoistopalveluihin lauantaina 5.2.
 
”Pinkit shortsit” on suoraviivainen, energinen ja mukaansatempaava rock-kappale, joka saa kuulijalle hymyn huulille. Se on positiivinen laulu nuoruudesta ja ihastumisesta, jonka tahtiin on helppo jammailla. Yhtyeen jokaisen jäsenen kädenjälkeä kuullaan biisissä, sillä se on kirjoitettu, sanoitettu ja tuotettu yhdessä, sekä myös lauluosuudet on jaettu bändin jäsenten kesken. 

Näin lähestyy toimitustamme Bongo Huén -yhtye. Tutustuinkin Anton Haringin soolotuotantoon jo aiemmin ja on kyllä hienoa huomata, että popahtavan rock-musiikintekijöiden seuraava sukupolvi tekee kovasti tuloaan.

Bongo huén -yhtye
Kuvassa vasemmalta oikealle: Esko Eteläpää, Elias Holi ja Anton Haring.

Yhtye kuvailee omaa linjaansa paremmin kuin minä voisin mitenkään siinä onnistua, mutta sanon silti, että erityisen suuren vaikutuksen minuun teki kertosäkeen melodia ja biisin muutenkin pirteä meininki. Myös kertosäkeen, jopa hittikaavaksi kutsuttua kulkua noudattavan sointukulun jatkojalostus, lisäämällä siihen powerpop-koukkua ansaitsee erikoismaininnan!

Soundeista, miksauksesta jne. voisi sanoa, että kaipaa hieman hiomista, mutta ajattelen asiaa niin, että on helpompi tehdä ensin toimivat kappaleet ja sitten hiotuttaa ne timanteiksi ulkopuolisen tuottajan avustuksella kuin kuin etsiä oikotietä onneen ja jättää niinsanottu sävellystyö puolitiehen.

Tästä kappaleesta kuulen jo nyt, että nämä nuoret miehet osaavat tehdä huippuhyviä biisejä ja se on kaikkein tärkein edellytys tässä vaiheessa.

Loistavaa, Bongo huén!

Youtube: https://music.youtube.com/watch?v=8E4J79QXPtQ&list=RDAMVM8E4J79QXPtQ
Spotify: https://open.spotify.com/track/60MTA4x24Uw1QLeNpgkV4w
Instagram: https://www.instagram.com/bongo.huen/

– K. Lukkarila

spot_img