LOWDOWN SHAKIN’ CHILLS: From the cradle to the grave (Hiljaiset Levyt HIKI-070) 2022

Aiheeseen liittyvää

Säädöt-yhtyeen debyyttisingle tylyttää seksuaaliseen häirintään syyllistyneitä

Punkistakin ammentavan bändin Olkaa tyytyväisii -kappale kertoo seksuaalisesta häirinnästä, jota on kokenut yli puolet alle 35-vuotiaista naisista.

Antti Auvisesta Teoston hallituksen uusi puheenjohtaja

Teoston hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti säveltäjä Antti Auvinen.

Minerva Kustannus: Muotiluomuksia natseille

Lucy Adlingtonin kirja Auschwitzin ompelijattaret kertoo vaikuttavan tositarinan naisista, jotka ompelivat natseille viimeisen muodin mukaisia asuja säästyäkseen kuolemalta.

Tietokirja kertoo herkullisia tarinoita huijauksista ja bluffeista

Turhamaisuus ja oman edun tavoittelu houkuttelevat huijauksiin, mutta joskus hämäyksillä pelastetaan jopa ihmishenkiä. Hyvää tarkoittavakin voi joutua petoskierteen pyörteisiin.

Linnanniemestä tulee Turun ensimmäinen taidekaupunginosa

Taideohjelman laatii julkiseen taiteeseen ja rakennetun ympäristön taidekoordinaatioon erikoistunut konsulttiyhtiö Frei Zimmer.

Jaa somessa

LSC perustettiin Vammalassa 80-luvun puolivälissä ja ensi-EP tuli vuonna 1990.

Sanat
0
Sävellys
0
Kokonaisuus
0
Arvosana
 yasr-loader

Seuraavan vuoden aikana tuosta kokoonpanosta ei ollut jäljellä enää kuin laulaja Tumppi ja kitaristi Pankku. Rumpali Jansku oli tosin tullut jo -90 tehdylle ja -91 julkaistulle toiselle singlelle. Toimipaikaksi oli muuttunut Tampere ja bassoon saatiin Ville ja kitaraan Toni.

Tämä vinyylikokoelma koostuu lähinnä yhtyeen vain CD:nä ja kasettina julkaistuista kahden pitkäsoiton …Up my spine ja Sex is boring kappaleista, lukuunottamatta She-devil singlen b-puolta I tried (biisi julkaistiin kyllä eri versiona tokalla CD:llä, mutta tämä versio on äänitetty jo ennen Up my spinea).

Sex is boringilla soittaa rumpuja Jarkko Jokelainen. Levyn aloittaa sen ehdottomasti paras biisi eli nimibiisi, joka on todella tarttuva pop-biisi ja olisi ollut oivaa singlemateriaalia jos Spineltä sellainen olisi lohkaistu.

Lowdown Shakin' Chills

Sexiltä löytyvä Threat kuulostaa Lordsilta, eikä vähän kuulostakaan, en muistanutkaan, että se laulukin on noin Stiviä tässä biisissä, vaikka laulaja on kyllä sama. Mutta tämähän on hieno biisi!

Jottei tästä tulisi liian pitkää juttua, en viitsi jokaista biisiä analysoida erikseen.

Tyylilajit vaihtelevat aika paljon melkein biisistä toiseen, sillä levyltä löytyy skareggaeta (What have they done to you), Clash/Hanoita (Poor ole Jimmy), irkkuvivahteita (People in synthesis), vähän raskaampaa Smack-, Stooges-tyyliä (muutamakin) ja jo mainitut.

Itselleni kolahtavat melkein kaikki biisit enemmän tai vähemmän. Parhaat ovat kaksi aloitusbiisiä, New life (joka oli aiemmin Sexin kasettiversiolla nimellä Punk ja ihmettelin miksei sitä CD:lle laitettu, onhan se nimensä mukainen ja kassun parhaita), Poor ole Jimmy ja CD-EP:lläkin julkaistu Kiss and spit.

Leaves of the tree nyt ei ole kamalan erikoinen, mutta parempi kuin Sexiltä löytyvä sen akustinen hippiversio (siis onhan tämäkin siinä). Ainoa puute on mielestäni Nico-biisin puuttuminen, voi olla toki muutakin, mutta en nyt kaikkia biisejä saa päähäni ja vaikka tässä onkin sekaisin monia tyylejä, tämä on kuitenkin samalta yhtyeeltä kuulostava kokonaisuus.

Yhtyeen tarina tuli valitettavasti päätökseen vuoden 1994 lopulla. Jansku erosi bändistä -93 ja valitettavasti kuoli 1995, Toni Haimi muutti Lontooseen ja tunnetaan myös Toni Sailorina (heh). Siellä hän on soittanut mm. Sohodollsissa ja All About Evessä, Tumppi lauloi yhden CD:n tehneessä Burning Pipe Harmonyssa, Pankulla on ja on ollut monia yhtyeitä, mm. Juntta (ja tätä ei saisi mainita, mutta on soittanut hetken Kaaoksessakin) ja tuottanut ainakin Burning Pipe Harmonyn levyn ja äänittänyt monia bändejä kuten Voimaryhmä ja Suruaika.

Jokelainen liittyi Flaming Sideburnsiin ja on sen kanssa valloittanut maailmaa vuodesta 1995.

– V. Vahtera

spot_img