LOWDOWN SHAKIN’ CHILLS: From the cradle to the grave (Hiljaiset Levyt HIKI-070) 2022

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

LSC perustettiin Vammalassa 80-luvun puolivälissä ja ensi-EP tuli vuonna 1990.

[yasr_visitor_multiset setid=1]

Seuraavan vuoden aikana tuosta kokoonpanosta ei ollut jäljellä enää kuin laulaja Tumppi ja kitaristi Pankku. Rumpali Jansku oli tosin tullut jo -90 tehdylle ja -91 julkaistulle toiselle singlelle. Toimipaikaksi oli muuttunut Tampere ja bassoon saatiin Ville ja kitaraan Toni.

Tämä vinyylikokoelma koostuu lähinnä yhtyeen vain CD:nä ja kasettina julkaistuista kahden pitkäsoiton …Up my spine ja Sex is boring kappaleista, lukuunottamatta She-devil singlen b-puolta I tried (biisi julkaistiin kyllä eri versiona tokalla CD:llä, mutta tämä versio on äänitetty jo ennen Up my spinea).

Sex is boringilla soittaa rumpuja Jarkko Jokelainen. Levyn aloittaa sen ehdottomasti paras biisi eli nimibiisi, joka on todella tarttuva pop-biisi ja olisi ollut oivaa singlemateriaalia jos Spineltä sellainen olisi lohkaistu.

Lowdown Shakin' Chills

Sexiltä löytyvä Threat kuulostaa Lordsilta, eikä vähän kuulostakaan, en muistanutkaan, että se laulukin on noin Stiviä tässä biisissä, vaikka laulaja on kyllä sama. Mutta tämähän on hieno biisi!

Jottei tästä tulisi liian pitkää juttua, en viitsi jokaista biisiä analysoida erikseen.

Tyylilajit vaihtelevat aika paljon melkein biisistä toiseen, sillä levyltä löytyy skareggaeta (What have they done to you), Clash/Hanoita (Poor ole Jimmy), irkkuvivahteita (People in synthesis), vähän raskaampaa Smack-, Stooges-tyyliä (muutamakin) ja jo mainitut.

Itselleni kolahtavat melkein kaikki biisit enemmän tai vähemmän. Parhaat ovat kaksi aloitusbiisiä, New life (joka oli aiemmin Sexin kasettiversiolla nimellä Punk ja ihmettelin miksei sitä CD:lle laitettu, onhan se nimensä mukainen ja kassun parhaita), Poor ole Jimmy ja CD-EP:lläkin julkaistu Kiss and spit.

Leaves of the tree nyt ei ole kamalan erikoinen, mutta parempi kuin Sexiltä löytyvä sen akustinen hippiversio (siis onhan tämäkin siinä). Ainoa puute on mielestäni Nico-biisin puuttuminen, voi olla toki muutakin, mutta en nyt kaikkia biisejä saa päähäni ja vaikka tässä onkin sekaisin monia tyylejä, tämä on kuitenkin samalta yhtyeeltä kuulostava kokonaisuus.

Yhtyeen tarina tuli valitettavasti päätökseen vuoden 1994 lopulla. Jansku erosi bändistä -93 ja valitettavasti kuoli 1995, Toni Haimi muutti Lontooseen ja tunnetaan myös Toni Sailorina (heh). Siellä hän on soittanut mm. Sohodollsissa ja All About Evessä, Tumppi lauloi yhden CD:n tehneessä Burning Pipe Harmonyssa, Pankulla on ja on ollut monia yhtyeitä, mm. Juntta (ja tätä ei saisi mainita, mutta on soittanut hetken Kaaoksessakin) ja tuottanut ainakin Burning Pipe Harmonyn levyn ja äänittänyt monia bändejä kuten Voimaryhmä ja Suruaika.

Jokelainen liittyi Flaming Sideburnsiin ja on sen kanssa valloittanut maailmaa vuodesta 1995.

– V. Vahtera

spot_img