The Mint Freaks  – Delusional Man – 22.10.2021

Aiheeseen liittyvää

Jake Luupää – Showpainia Turussa!

"Me päästiin paikalle ja huomattiin auttamattomasti, että kehä ei mahdu puitteisiin... mihinkään."

Carcass, Kreator ja monia muita kovia Tuskan ohjelmaan

"Tulevan kesän festivaaliohjelma on laadittu nyt kolmeen kertaan ja uskon vakaasti, että se on tässä vuosien varrella hioutunut parhaaseen mahdolliseen muotoonsa. Olen tästä kattauksesta äärimmäisen ylpeä."

Lauri Erikssonin Polaroid-valokuvakirja Sumunhimmeä maisema

Valokuvataiteilija Lauri Eriksson on kuvannut Polaroideja pääkaupunkiseudun lähimetsissä. Koronarajoitusten aikaan lähiluonnosta löytyi vahva kokemus maiseman kokemisesta ja paikan nostalgiasta.

Hufvudstadsbladetin vanhat lehtikuvat lahjoitettiin Journalistiselle kuva-arkistolle

KSF Media on lahjoittanut Hufvudstadsbladetin historiallisen lehtikuvakokoelman Museoviraston Kuvakokoelmien Journalistiselle kuva-arkistolle JOKAlle.

Emotion Zine Radio -soittolista on etusivun juttu

Uusi suoratoistosoittolista tasapuolistaa musiikintekijöiden näkyvyyttä. Lisää lista seurantaan ja saat automaattisen annoksen monipuolista musiikkia tasavälein, kentän joka laidalta ja molemmista päistä.

Jaa somessa

”The Mint Freaks -nimikettä kantavan kunnianhimoisen powertrion on perustanut laulajakitaristi/lauluntekijä Timo Pääkkö, jonka musiikillinen historia kattaa monenlaiset musiikkityylit ja joka on 80-luvulta lähtien vaikuttanut lukuisissa bändeissä aina Kinskystä Electric Crayon Setiin, yhteisenä nimittäjänään reipas rock ja tarttuva pop. Yhtye julkaisi 22.10.2021 levyltä ensimmäisenä maistiaisena kappaleen ”Delusional Man” digitaalisinglenä sekä videona.”

The Mint Freaks lunastaa korkeat ennakko-odotukseni jo intron aikana ja huoleni trio-muodon haasteista voi heittää romukoppaan. Biisi ottaa siis turhat luuloni pois heti alussa ja meno jatkuu kiivaana biisin loppuun saakka. HYVÄ SVENGI, kertakaikkiaan!

The Mint Freaks

Jokainen bändin jäsen on tehtäviensä tasalla ja Youtube-video vahvistaa käsitykseni siitä, että kuinka hyvä meno bändillä itsellään on Delusional Man-biisiä soittaessaan. Rytmiryhmä luo aikaan todella kovan svengin ja rumpalista svengi välittyy myös visuaalisesti, kun kuulostamisen lisäksi miehen soitto myös näyttää todella hyvältä! On kyllä hienoa katseltavaa, hänen työskentelynsä.

Vaikka kappale on sävellyksenä yksinkertainen, niin on sitäkin hienommin sovitettu. Kitara maustaa hienosti ja taustalaulut saavat aikaan vaikutelman isommastakin kokoonpanosta. Leadkitaroissa ja laulumelodioissa kuulen samankaltaisuutta Petri Wallin kanssa. Toki rumpalin ja basistinkin toiminnassa on samankaltaisuutta Wallin rinnalla ahkeroineen rytmiryhmän kanssa ja tämän lisäksi bändejä Mint Freaks ja Kingston Wall yhdistää tietynlainen maanisuus ja eteenpäin nojaava poljento, joka riuhtaisee kuulijan mukaansa. Kun tarkemmin mietin, niin jopa sanoissa uidaan Kingston Wallille ominaisissa vesissä.

Jään innolla odottamaan The Mint Freaks-yhtyeen tulevia julkaisuja.

SoundCloud : https://soundcloud.com/mintfreaks/delusional-man-mix-2-810-16bit-44/s-zWhHHPtiZAK?si=77c7b79e52034febb66d891dd8194568
Delusional Man – video: https://youtu.be/p4dXyRov-2E
Facebook: https://www.facebook.com/The-Mint-Freaks-100178505780272

The Mint Freaks:

Teemu Niemelä – basso, koskettimet ja taustalaulu
Kalle Aalto: Rummut ja lyömäsoittimet
Timo Pääkkö: Kitara ja laulu

– K. Lukkarila

spot_img