Väliaikainen Morsian – Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen

Aiheeseen liittyvää

Sonqo: When the Leaves Fall

Kun sydän sanoo, että jotain on tehtävä, niin silloin rohkeimmat tarttuu toimeen.

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Viiden nuoren juutalaisnaisen koskettava tarina

Anna-Leena Perämäen viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokeneita juutalaisnuoria.

Jaa somessa

Väliaikainen Morsian on Facebook-sivujensa tietojen mukaan suomalainen Tampereelta tuleva rockbluesharrastelijabändi, jonka muodostavat trio Sami Nygren, Mika Lehto ja Tanja Säisä. Ensikuulemalta toimituksen arvosteltavaksi saapunut EP, Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen, on juuri nimensä mukaista materiaalia. Erilaista, taakse pudonnutta ja kummallista.

Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen sisältää 6 kappaletta ja noin 40 minuuttia musiikkia, joka on jotain Mana Manan ja Liimanarinan väliltä ja vähemmän luvattua rockbluesia. EP alkaa Päiväkirja-kappaleella, yli 16 minuuttia pitkällä järkäleellä, josta jää mieleen vain Sami Nygrenin puhelaulun tapaiset vokaalit ja hieno taustapianokuvio. Nimikkobiisi on jamitunnelmainen instrumentaalikappale. Ei tarpeeksi junttia -biisi on hieman rajumpi ja sisältää mielenkiintoisen harmonian kitaravallien ja basson välillä. EP:n neljäs kappale Viisi kilometriä on ensimmäinen biisi Tanja Säisän lauluosuuksilla. Rakkaalleni-kappale on viides ja tunnelmaltaan rauhallisempi kuin edelliset. EP:n päätöskappale Sankarivainajat on mielestäni kokonaisuuden paras kappale.

Väliaikainen morsian on suomalainen rockblues harrastelijabändi.

Väliaikainen Morsian -orkesterin musiikin suurin ongelma lienee sen toteutuksessa. Materiaali on parhaassa tapauksessa demotasoa. Soitto saisi olla tarkempaa, lauluosuuksien äänitykseen kannattaisi panostaa enemmän ja samoin on miksauksen laita. Heikko tuotanto vie helposti huomion pois itse sävellyksiltä ja sanoituksilta. Monin paikoin kappaleet voisivat olla oikein toimivia, kun tuotantoa ja soittosuorituksia parantaisi. Biisirakenteet ovat melko yksinkertaisia, eikä useimmista kappaleista tunnettuja kertosäkeistöjä tai C-osia juuri ole. Tämäkin on yksi elementti, joka vähentää kuulijan tarttumapintaa.

Täytyy myöntää, että yritystä bändillä on ja paljon. Julkaisuja on useita ja ne ovat suurin piirtein samaa tasoa. Ulkopuolisen tuottajan käyttö olisi ehdottomasti seuraava tärkeä askel, joka veisi bändiä eteenpäin.

Oma mielipiteeni on aina ollut, että jokainen saa tehdä juuri sellaista musiikkia kuin itse haluaa ja parhaaksi katsoo. Se on jopa suotavaa. Ja se jos joku muukin pitää siitä, on kuin ylimääräinen bonus.

– K. Kallio

spot_img