Väliaikainen Morsian – Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Väliaikainen Morsian on Facebook-sivujensa tietojen mukaan suomalainen Tampereelta tuleva rockbluesharrastelijabändi, jonka muodostavat trio Sami Nygren, Mika Lehto ja Tanja Säisä. Ensikuulemalta toimituksen arvosteltavaksi saapunut EP, Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen, on juuri nimensä mukaista materiaalia. Erilaista, taakse pudonnutta ja kummallista.

Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen sisältää 6 kappaletta ja noin 40 minuuttia musiikkia, joka on jotain Mana Manan ja Liimanarinan väliltä ja vähemmän luvattua rockbluesia. EP alkaa Päiväkirja-kappaleella, yli 16 minuuttia pitkällä järkäleellä, josta jää mieleen vain Sami Nygrenin puhelaulun tapaiset vokaalit ja hieno taustapianokuvio. Nimikkobiisi on jamitunnelmainen instrumentaalikappale. Ei tarpeeksi junttia -biisi on hieman rajumpi ja sisältää mielenkiintoisen harmonian kitaravallien ja basson välillä. EP:n neljäs kappale Viisi kilometriä on ensimmäinen biisi Tanja Säisän lauluosuuksilla. Rakkaalleni-kappale on viides ja tunnelmaltaan rauhallisempi kuin edelliset. EP:n päätöskappale Sankarivainajat on mielestäni kokonaisuuden paras kappale.

Väliaikainen morsian on suomalainen rockblues harrastelijabändi.

Väliaikainen Morsian -orkesterin musiikin suurin ongelma lienee sen toteutuksessa. Materiaali on parhaassa tapauksessa demotasoa. Soitto saisi olla tarkempaa, lauluosuuksien äänitykseen kannattaisi panostaa enemmän ja samoin on miksauksen laita. Heikko tuotanto vie helposti huomion pois itse sävellyksiltä ja sanoituksilta. Monin paikoin kappaleet voisivat olla oikein toimivia, kun tuotantoa ja soittosuorituksia parantaisi. Biisirakenteet ovat melko yksinkertaisia, eikä useimmista kappaleista tunnettuja kertosäkeistöjä tai C-osia juuri ole. Tämäkin on yksi elementti, joka vähentää kuulijan tarttumapintaa.

Täytyy myöntää, että yritystä bändillä on ja paljon. Julkaisuja on useita ja ne ovat suurin piirtein samaa tasoa. Ulkopuolisen tuottajan käyttö olisi ehdottomasti seuraava tärkeä askel, joka veisi bändiä eteenpäin.

Oma mielipiteeni on aina ollut, että jokainen saa tehdä juuri sellaista musiikkia kuin itse haluaa ja parhaaksi katsoo. Se on jopa suotavaa. Ja se jos joku muukin pitää siitä, on kuin ylimääräinen bonus.

– K. Kallio

spot_img
Väliaikainen Morsian on Facebook-sivujensa tietojen mukaan suomalainen Tampereelta tuleva rockbluesharrastelijabändi, jonka muodostavat trio Sami Nygren, Mika Lehto ja Tanja Säisä. Ensikuulemalta toimituksen arvosteltavaksi saapunut EP, Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen, on juuri nimensä mukaista materiaalia. Erilaista, taakse pudonnutta ja kummallista. Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen sisältää 6...Väliaikainen Morsian - Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen