Väliaikainen Morsian – Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen

Aiheeseen liittyvää

Art Odyssey 2021 – taidematka avaruuden etäisyyksiin ja mielen syvyyksiin

Art Odyssey 2021 on science fictionista innoituksensa saanut kirja- ja näyttelykokonaisuus, joka esittelee kahdeksan nykytaiteilijan scifi-henkisiä videoteoksia ja veistoksia.

Eddie And The Hot Rods -bändikatsaus

Eddie And The Hot Rods perustettiin alkuvuodesta 1975 Essexissä ja oli ensimmäisiä punkin mukanaan tuomia bändejä, vaikka bändillä ei oikeastaan ollut muuta yhteistä ko. tyylin kanssa kuin energia.

Viikon Kovin Biisi -kilpailu murtautumassa undergroundista valtavirtaan

Yhden miehen harrasteprojektina alkanut kaikille avoin some-kilpailu on saavuttanut suursuosion ja muodostunut ilmiöksi ensimmäisen toimintavuotensa aikana.

Älykäs ja hauska uutuuskirja valottaa astrologian merkitystä ihmiskunnalle

Janica Branderin uutuuskirja Astrologiaa epäilijöille on erittäin älykäs, hauska ja kulttuurihistoriasta syvällisesti ammentava teos astrologian merkityksestä ihmiskunnalle.

Tuore tapahtuma-alan selvitys paljastaa ihmisten ikävän elävän musiikin pariin

Sibelius-Akatemian tutkimusjulkaisusarjassa ilmestynyt Festivaali- ja venuebarometri 2020 esittelee yleisön kokemuksia ja käsityksiä festivaaleista ja konserttipaikoista koronarajoitusten keskellä.

Jaa somessa

Väliaikainen Morsian on Facebook-sivujensa tietojen mukaan suomalainen Tampereelta tuleva rockbluesharrastelijabändi, jonka muodostavat trio Sami Nygren, Mika Lehto ja Tanja Säisä. Ensikuulemalta toimituksen arvosteltavaksi saapunut EP, Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen, on juuri nimensä mukaista materiaalia. Erilaista, taakse pudonnutta ja kummallista.

Erilaisuuden taakse pudonnut kummajainen sisältää 6 kappaletta ja noin 40 minuuttia musiikkia, joka on jotain Mana Manan ja Liimanarinan väliltä ja vähemmän luvattua rockbluesia. EP alkaa Päiväkirja-kappaleella, yli 16 minuuttia pitkällä järkäleellä, josta jää mieleen vain Sami Nygrenin puhelaulun tapaiset vokaalit ja hieno taustapianokuvio. Nimikkobiisi on jamitunnelmainen instrumentaalikappale. Ei tarpeeksi junttia -biisi on hieman rajumpi ja sisältää mielenkiintoisen harmonian kitaravallien ja basson välillä. EP:n neljäs kappale Viisi kilometriä on ensimmäinen biisi Tanja Säisän lauluosuuksilla. Rakkaalleni-kappale on viides ja tunnelmaltaan rauhallisempi kuin edelliset. EP:n päätöskappale Sankarivainajat on mielestäni kokonaisuuden paras kappale.

Väliaikainen morsian on suomalainen rockblues harrastelijabändi.

Väliaikainen Morsian -orkesterin musiikin suurin ongelma lienee sen toteutuksessa. Materiaali on parhaassa tapauksessa demotasoa. Soitto saisi olla tarkempaa, lauluosuuksien äänitykseen kannattaisi panostaa enemmän ja samoin on miksauksen laita. Heikko tuotanto vie helposti huomion pois itse sävellyksiltä ja sanoituksilta. Monin paikoin kappaleet voisivat olla oikein toimivia, kun tuotantoa ja soittosuorituksia parantaisi. Biisirakenteet ovat melko yksinkertaisia, eikä useimmista kappaleista tunnettuja kertosäkeistöjä tai C-osia juuri ole. Tämäkin on yksi elementti, joka vähentää kuulijan tarttumapintaa.

Täytyy myöntää, että yritystä bändillä on ja paljon. Julkaisuja on useita ja ne ovat suurin piirtein samaa tasoa. Ulkopuolisen tuottajan käyttö olisi ehdottomasti seuraava tärkeä askel, joka veisi bändiä eteenpäin.

Oma mielipiteeni on aina ollut, että jokainen saa tehdä juuri sellaista musiikkia kuin itse haluaa ja parhaaksi katsoo. Se on jopa suotavaa. Ja se jos joku muukin pitää siitä, on kuin ylimääräinen bonus.

– K. Kallio

spot_img