Punk-yhtye Crackwhore on iskenyt jälleen, julkaisten kiistanalaisen ja aikaa kuvaavan singlen "War on Drugs". Nyt ja tässä on musiikkimaailman puhutteleva uutuus, joka ei jätä ketään kylmäksi.
Kun kaksi briljanttia aivoa lyövät hynttyyt yhteen luodakseen musiikkia yhdessä, syntyy heidän välilleen kolmas mieli, jota voi hyvinkin kiittää tästä kuuden todella erilaisen teknoteoksen aikaansaamisesta samaan pakettiin.
Väinö Linnan Tuntematon sotilas juhlii 70-vuotista historiaansa uusilla tapahtumilla ja julkaisulla. WSOY kunnioittaa merkkipaalua erityisellä juhlapainoksella, joka tarjoaa syvällistä katsausta teoksen historiaan.
Kettu ja Yökkönen kohtaavat metsän tuhon, joka herättää keskustelua luonnon monimuotoisuuden säilyttämisestä. Johanna Lumpeen kirja vie meidät syvälle metsään ja sen merkitykseen.
Niin. Buzzcocks teki kolme loistavaa albumia vuosina 1978-1979. Ne ovat hienoja kokonaisuuksia ja niissä on annettu tilaa myös erilaisille kokeiluille, eivätkä ne uuden aallon genressä ole todellakaan mitään helpointa perustavaraa. Sellaistakin (helposti lähestyttävää) niissäkin toki on. Sinkuillaan bändi oli sitten erittäin pop ja tässä olevat 8 ensimmäistä singleä (omakustanne-EP Spiral Scratch puuttuu) Orgasm Addictia lukuun ottamatta sijoittuivat kivasti brittilistoilla.
Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.