Aurora Karamzinin tarina – Hyväntekijä ja aikansa uudistaja

Aiheeseen liittyvää

PETRI LAHTI: Hanoi Rocks päivä päivältä 1979-2024 (Readme.fi) 2024

Viime vuonna ilmestyi vastaava teos Hurriganesista ja varsin mielenkiintoinen sekin oli. Tämä on sitten vieläkin kiinnostavampi teos, koska Hanoin uraa tuli seurattua ekasta sinkusta ja Soundin Homo-Makkonen-otsikosta (1/1981) lähtien. Lehtileikkeitäkin on sen verran, että nämä suomalaiset, suurimmaksi osaksi tyhjänpäiväiset, mitä tässäkin on mainittu, ovat aika tuttuja.

Taapelitaivas voitti Toisinkoinen-palkinnon

Anu Kolmonen voitti Toisinkoinen-palkinnon romaanilla Taapelitaivas, joka käsittelee elämää syrjäytyneenä maaseudulla.

Taina Niemelle Savonia-palkintoehdokkuus!

Taina Niemi on saanut Savonia-palkintoehdokkuuden koukuttavalla esikoisromaanillaan Ämpärikesä. Teos käsittelee nuoruuden haasteita ja on täynnä toivoa.

Squarepusher – Dostrotime (Warp 2024)

IDM- ja braindance-genrejen yksi pioneereista Squarepusher on työstänyt korona lockdownien aikana Dostrotime-albumiaan meidän kaikkien onneksi.

Jaa somessa

Aurora Karamzin oli 1800-luvun vaikuttaja, joka perusti Diakonissalaitoksen ja uudisti aikansa sosiaalityötä. Hänen tarinansa kertoo rohkeudesta ja hyväntekeväisyydestä.

Aurora Karamzin (1808–1902), Diakonissalaitoksen perustaja, oli aikansa merkittävä hyväntekijä ja vaikuttaja. Hän huolehti vähäosaisista ja kartutti tyttöjen koulutusta.

Karamzinin elämäntyö käsitti muun muassa sosiaalityön uudistamisen ja Diakonissalaitoksen perustamisen, joka toimi alun perin kulkutautisairaalana. Hän toi myös sairaanhoitajakoulutuksen Suomeen.

Diakonissalaitoksen toiminta on jatkunut Auroran hengessä, ja nykyään laitos tekee työtä erityisesti haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten hyväksi.

Auroran päivä, jota vietetään 10.3., muistuttaa Karamzinin perinnön vaalimisesta ja kannustaa jokaista tekemään hyvää.

Lähde Diakonissalaitos

spot_img