Tove Janssonin Paratiisi näyttely avattuna Helsingissä

Aiheeseen liittyvää

Aikion single sukeltaa ihmiskohtaloihin elämän solmukohdissa

Suomirockin ytimeen vapaasukelluksia harrastava Aikio julkaisi tänään uuden singlen...

Viikon Kovin Biisi: VKB 07/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Samuli Putro – Elämäni miehet (WSOY 2025)

Mies, jonka ympäriltä tuolit viedään on kirjoittanut kirjan miesten välisestä dynamiikasta ja omista henkisistä arvistaan.

LAURA FRIMAN & MIKKO MATTLAR: Kultaturbo – Suosikki-lehden tarina (Johnny Kniga) 2024

Kyllä se nyt niin vaan on, että suurin piirtein jokainen minun ikäluokastani ja nuoremmista ja vanhemmistakin on Suosikkia lukenut. Joskus löysin roskiksesta 60-luvun lopun ja 70-luvun alun hyväkuntoisia Suosikkeja ja nyt vähän harmittaa, että tuli ne vietyä antikvaarioon. Taisin olla siinä 10 v. ja vaikka Suosikki tuli kotiin, niin sitä osittain inhosi, eikä noin vanhoille numeroille ollut sitäkään vertaa käyttöä. Väärin, etenkin tämän kirjan perusteella ne vanhat numerot vasta loistavia (sanan voi käsittää miten haluaa) olivatkin keksittyine juttuineen ja mitä siellä nyt sitten olikaan.

Viikon Kovin Biisi: VKB 08/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

HAM Helsingin taidemuseo avaa laajan Tove Janssonin julkisia teoksia esittelevän näyttelyn. Esillä on aiemmin näkemättömiä luonnoksia ja seinämaalaustuotantoa, joka valloittaa puoli museon tilasta.

HAM Helsingin taidemuseossa avautuva näyttely esittelee Tove Janssonin julkisia tilausteoksia. Näyttelyn kantavana teemana on kauneuden ja elämänilon tuominen julkisiin tiloihin.

Janssonin teokset levittäytyvät HAMin näyttelytiloihin, esille on tuotu yli 180 teosta, muun muassa aiemmin näkemättömiä luonnoksia. Näyttely painottaa Janssonin julkisiin tiloihin tekemiä tilaustöitä 1940- ja 1950-luvuilla ja tuo esiin taiteilijan seinämaalausten koko laajuuden.

Kuraattori Heli Harni kuvailee näyttelyä matkaksi Janssonin maailmaan. Sen päätyttyä osa teoksista siirtyy Japaniin esittelemään Janssonin julkista taidetta edelleen.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan yli 170-sivuinen kirja, jonka ovat toimittaneet Heli Harni ja vapaa kirjoittaja Tuija Huovinen muiden asiantuntijoiden kanssa. HAM Helsingin taidemuseo korostaa Janssonin perinnön merkitystä suomalaisessa taidehistoriassa.

Lähde HAM Helsingin taidemuseo

spot_img