Viikon Kovin Biisi: VKB 01/24

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 01/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 1.1.2024 – 4.1.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa ja kerran kilpailun kotisivuilla osoitteessa vkb.fi.

Viikon 01. ehdokkaat

1) escapistit. – Voyager 1

Kaikki tarvitsevat omaa tilaa voidakseen tulla parhaaksi versioksi itsestään, mutta tuleeko muutos jos olemme liian kauan omassa tilassa. Onko hyvä olla omassa tilassa niinkuin Voyager 1? Biisiä promotoidaan, sekä artistien, levy-yhtiön ja fanien toimesta 🙂

2) (Sulut) – Maailman kaunein paikka

Maailman kaunein paikka on uuden (Sulut)-albumin nimikkobiisi ja tarttuva poprock-kappale, joka kertoo maaliin pääsemisen jälkeisestä tyhjyyden tunteesta.

3) Lipa Liukkonen – Jos me muutetaan yhteen

Nyt ollaan seurusteltu jo jonkun aikaa..
Tänään ollaan sinun luona, eilen oltiin meillä..
Jokohan meidän olisi aika muuttaa yhteen asumaan?
Vai alkaako mua ärsyttämään sun Dingon levyt kirjahyllyssä? Ja kenen kanssa olet tossa sängyssä ennen mua jo maannut..?

4) Katri Somerjoki – Uurteet mun kasvoilla

Baddingin veljentyttären Uurteet mun kasvoilla -kappale on ylistys aikuisille naisille. Biisi on äänitetty Finnvoxin studiolla samalla mikrofonilla, johon Rauli lauloi rakastetuimmat kappaleensa. Uurteissa musisoivat maamme ykkösrivin artistit Laura Airolasta Lenni-Kalle Taipaleeseen.

5) RiQ – Hei Sisko

Alt-pop artisti RiQ:n uusi single on hänen tyylisuuntaansa parhaimmillaan, suomalainen melankolinen estetiikka ja sanoitus yhdistetty tanssittavaan pop musiikkiin. Suurina vaikuttajina kappaletta tehdessä ovat toimineet KUUMAA, Behm sekä Olavi Uusivirta. Lyriikat käsittelevät miten masennus ja syrjäytyminen vaikuttavat itsesi lisäksi myös ympärilläsi oleviin ihmisiin.

6) Lintudisko – Silmä yksin voi korjata

Lintudisko on jyväskyläläisen lauluntekijä Mikko Juhanin pseudonyymi, jonka alla on julkaistu vuodesta 2018 alkaen tasaiseen tahtiin demo- ja singlejulkaisuja. Debyyttialbumi Elämä lymyilee ilmestyi suoratoistopalveluihin 8.12.2023. Albumin päättää duurissa pauhaava Silmä yksin voi korjata, kaunaisten ja suuruudenhullujen sotapäälliköiden tunnussävelmä.

7) Mikko Teittinen – Rockin’ in the night

Kasarilta kajahtavaa hard rockia melodisella kertsillä, hyvää riffiä unohtamatta.

8) STRÅLE – The Heart You Tore Apart

Stråle has a new singer and turns a new leaf with this single, mixed and mastered by grammy award nominee Jacob Hansen ( Volbeat).

9) Syksymies – ST: NICHOLAS

Joululauluja ei ole koskaan liikaa! Alkaa villasukat pyörimään jaloissa.

10) Amber Shadows – Morsian

Morsian on voimakas ja hypnoottinen kiltin tytön kasvutarina rokkariksi. Biisi kertoo tukahdutetun persoonallisuuden havahtumisesta ja kapinoimisesta ulkopuolelta saneltuja muotteja vastaan. Kapinaan kietoutuu ristiriitainen pelko muutoksesta.

Grungella, punkilla ja progressiivisella metallilla maustettua altrockia esittävä Amber Shadows yhdistää CMX:n inspiroimia lyriikoitaan mystiseen äänimaisemaan, joka on dynaaminen sekoitus tarttuvia riffejä, utuista fiilistelyä ja turpiinvetomättöä.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram, Facebook) ja kerran sivulla vkb.fi.

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img