Viikon Kovin Biisi: VKB 20/24

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 20/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 3.6.2024 – 6.6.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 23. ehdokkaat

1) Mistolan Lasiset Linnut – Kun laulajat ovat lähteneet

Mistolan Lasiset Linnut on vuonna 2021 perustettu turkulainen rockyhtye. ”Kun laulajat ovat lähteneet” on juuri julkaistun debyyttilevyn eteerinen nimikappale, joka on laulu rakkaudesta, kukista, vedestä ja kuolemasta. Maustettu annoksella Pink Floydia!

2) Rahutu – On My Level

On My Level on rytmikäs kesäbiisi, tanssilattioitten kuningas, pistä korvanapit korville ja rendoudu hyvän fiiliksen parissa

3) Maria Lentonen – Tarviin uuden jumalan

Tarviin uuden jumalan lähtee kasvamaan intron pianon saattelemana lähes uskonnollisiin mittoihin. Kappale etenee rapia muistuttavan riimittelyn kautta Maria Lentosen upeaan vokaalimaalailuun, ja biisi niputetaan yhdellä painokkaalla vaatimuksella.

Tarviin uuden jumalan, on tapakristityn pohdintaa elämän tarkoituksesta ja kaipuusta yhteisöllisyyteen yksilökeskeisessä, vastakkainasettelun vaivaamassa maailmassa. Se ottaa kantaa uskontokortin käyttämiseen polittisen vallankäytön välineenä.

4) Alasin – Taistelija

24.5. julkaistun Kone-pitkäsoiton toinen single. Valssipoljennolla etenevä tunnelmallinen rockbiisi, josta voi löytää System of a Down -vaikutteita.

”Luettuani eräästä suomalaisesta ammattisotilaasta tuumin, että vaikka hän vaikuttaakin monille sotasankarilta, on henkilö joka ei osaa tehdä elämässään mitään muuta kuin taistella melko surullinen hahmo. Ja valitettavasti jossain on aina taisteltavaa”, rumpali Ville Ruuskanen kommentoi puolestaan biisin sanoituksia.

5) Tex Killer – The Chief

Tex Killer rockduo Leppävirralta ja ensimmäinen sinkkujulkaisu. Tex Killer on Jarkko Nikkanen kitara ja laulu, Marko Räsänen rummut. Tex Killerin soundi perustuu varhaisen Black keys yhtyeen tyyliseen juurevaan blues musiikkin ja soppaan lisätty myös muita juurimusiikki tyylejä., soul, country yms.

6) Ahven – John Travoltan näköinen mies

1999 perustetun Ahvenen melodista suomenkielistä rockia on kutsuttu vuosien varrella mm.nörtti-, sarjakuva- ja musikaalirockiksi. Edelleenkin genresitoutumiskammoinen Ahven julkaisi 25-vuotisjuhlansa kunniaksi pitkäsoiton ”Laitoksesta laitokseen” 10.5. Tässä esiteltävä ”John Travoltan näköinen mies” sijoittuu kronologisesti etenevän teemalevyn ensimmäiselle puoliskolle Ahvenen teinivuosiin ja antaa samalla kuvaavan esimerkin albumin musiikillisesta monimuotoisuudesta.

7) Usva – Sinä

Herkkä, mutta vahva pop rock-slovari, joka rakentaa kuvaa pyytteettömästä, elämää suuremmasta rakkaudesta jättäen kuulijalle mahdollisuuden päättää, kenelle laulun omistaa.
Sinä on syntynyt elämän riisuttua ihmisen yltä kaiken ylimääräisen, jättäen jäljelle vain sen, mikä on kaikkein tärkeintä: rakkauden.

8) Karuma – Joki

Kuopiossa perustettu Karuma yhdistelee rock-pohjaiseen musiikkiinsa folkia, funkia, jazzia ja bluesia. Yhtyeen debyyttisingle Joki ilmestyi digitaalisena perjantaina 10. toukokuuta 2024. Single on ensimmäinen maistiainen myöhemmin kesällä ilmestyvältä EP:ltä. Julkaisijana Humu Records.

9) Auno – Koiperhosia lompakossa

Koiperhosia lompakossa on ajankohtainen lohtubiisi kaikille, jotka kärsivät rahaongelmista, uupumuksesta, mielenterveysongelmista sekä vaikeuksista löytää omaa paikkaansa yhteiskunnassa. Biisi on uuden indieartisti Aunon esikoissingle.

10) Mardi Tickle – Circus Called Life

Vuodesta 2018 lähtien musiikkia tehnyt laulaja-lauluntekijä Mardi Ticklen uusi kappale ‘Circus Called Life’ nauraa sille, miten hullunkurista ja yllätyksellistä elämä on. Mardi Tickle yhdistelee musiikissaan discoa, rockia ja poppia, ja hänen kappaleissaan kuuluukin vaikutteita mm. Jamiroquailta ja Scissor Sistersiltä.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Gentlemen, start your engines!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img