Viikon Kovin Biisi: VKB 24/24

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 24/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 1.7.2024 – 4.7.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 27. ehdokkaat

1) Stråle – Destined for Desire

Destined for desire -kappale jatkaa melodioita korostavan vaihtoehtoisen metallin linjalla. ”Kappaleen teema käsittelee sydämen seuraamista, kohti kohtaloa. Joskus meidät nielaisee arjen kiireet, perhe, koti ja asuntolainat. Saatamme unohtaa kuunnella sydäntämme sekä toiveitamme. Voisi sanoa, että tämä kappale on ylistys kaikille niille, jotka ovat uskaltaneet seurata unelmiaan!”. Ja unelmiaan Stråle lähteekin seuraamaan 15 keikan mittaiselle Euroopan kiertueelle marraskuussa.

2) Sam Eye – Only heaven will know – Remix

Sam Eye nostaa tässä remixversiossaan debyyttialbumin kappaleen Only heaven will know aivan uusille leveleille. Mukaansa tempaava soundimaailma ja herkkyyttä huokuva teksti ei jätä kuulijaansa kylmäksi.

3) Subliminal Mode – Bees dont buzz anymore

Uusi sinkku julkaisu ja video kotimaiselta pop-rock bändiltä.

4) Kiureli – BÄNG BÄNG

Lemmen luotien ampumisesta kertova biisi kirjoitettiin ennen sotaa, mutta sodan tultua Eurooppaan siitä tuli entistäkin ajankohtaisempi! Biisissä pudotetaan rakkauden pommeja tanssilattialle, ja se on tunteiden asialla polarisoituvassa maailmassa. Todella omakohtaisen tulokulman soundeihin tuo vuonna 1985 joululahjaksi saatu 8-bittinen Atari 600XL, jonka äänipiiristä biisissä kuullaan rapsakkaita murinoita. Musavideo – https://youtu.be/IZ6ShDMa3hA

5) Mutalahti – Katariina

Mutalahti on kotkalainen vaihtoehtoiskelmää soittava yhtye. Kappaleet kertovat Kotkasta ja kotkalaisuudesta. Ensimmäinen single Katariina julkaistiin toukokuussa 2024.

6) Snoopi Siren & Säätö – Hengittäkää

Vaikea valita omistaan yhtä, kun tarjolla on kokonainen levy viikon parhaita biisejä. Sattunnainen sormi iski nyt tähän kappaleeseen, huomenna se olisi kenties joku ihan muu.

7) Mutant Blast – Acid Rain

Rouheaa ja energistä metallia soittava, vuonna 2020 perustettu eteläsuomalainen Mutant Blast on julkaissut uuden singlen kappaleesta ”Acid Rain”. Kyseessä on toinen single syyskuussa julkaistavalta ”Soulsteeler” täyspitkältä.

”Acid Rain” on erittäin tarttuva ja eteenpäin rullaava kappale varustettuna melodisilla riffeillä ja iskevällä, köörilauluja sisältävällä kertosäkeellä.

8) Jari Niskanen – Taikasanoja

Kiva Country-vivahteinen kappale

9) Heaven-Gemini – Heaven-Gemini

Savon progemetallin sanansaattajilta uusi single tulevalta konseptialbumilta. Vangin Dilemma kuljettaa kuulijaa surunsekaisen vihan maisemassa tiukalla riffityöllä, runollisella lyriikalla ja tarttuvilla koukuilla.

”Vangin dilemma on kuin Kimalaisen lento keskellä Vivaldin Talvea. Se on raskas kuin kilo lyijyä ja kevyt kuin kilo höyheniä. Se on juomasekoitus, jossa Gambinan makeus ja piimän kermaisuus sulautuvat täydellisesti yhteen” makustelee säveltäjä Aleksi Kokko.

10) Annika H – Love records

Love records (feat. Tenho Olavi) on kunnianosoitus Gösta Sundqvistin laulujen naishahmoille. Leevi & the leavingsin 1. sinkun Mitä kuuluu, Marja-Leena? B-puolelta löytyi biisi Rakas Annika, jossa kertoja kirjoittaa Annikalle rakkauskirjeen. Love records -biisissä Annika on lukenut sen ja lähtee tapaamaan lähettäjää. Kappale on ennen kaikkea lempeä kohtaaminen menneisyyden ihmissuhteiden kanssa.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Gentlemen, start your engines!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img