Annie Lyons käsittelee kuolemaa ja eutanasiaa uutuusromaanissaan

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Annie Lyons käsittelee rohkeasti kuolemaa ja eutanasiaa kirjassaan ’Eudora Honeysett voi hyvin, kiitos’. Se on realistinen tarina yllättävästä ystävyydestä ja rohkeasta päätöksenteosta.

85-vuotias Eudora Honeysett ei halua kuihtua hitaasti pois maailmasta, joten hän ottaa yhteyttä sveitsiläiseen klinikkaan saadakseen avustettua kuolemaa. Mutta kun naapuriin muuttaa värikäs pikkutyttö Rose, Eudoran täytyy pohtia päätöstään uudelleen.

Aihe on pohjimmiltaan surullinen, mutta Lyons käsittelee kuolemaa realistisesti ja avoimesti. Haastattelussa hän myöntää pelänneensä kuolemaa ja uskoo, että yhteiskuntamme tapa käsitellä aihetta lisää pelkoa.

Kirjassa käsitellään avustetun itsemurhan ajankohtaista aihetta. Sveitsissä avustettu itsemurha on laillista ja kliinikoita on useita, joihin ihmisiä saapuu muista maista. Aihe herättää paljon tunteita liittyen erityisesti etiikkaan ja moraaliin.

Lyons otti yhteyttä sveitsiläiseen klinikkaan nimeltä Lifeline tutkiakseen asiaa tarkemmin. Hän uskoo, että ihmiset ansaitsevat arvokkaan kuoleman.

Ennen uraansa kirjailijana englantilainen Annie Lyons työskenteli lapsille suunnatussa kirjakaupassa. Finanssikriisi 2008 vei häneltä työn, ja rooli kotiäitinä vapautti aikaa kirjoittamiselle.

Lähde Nora Varjama

spot_img