Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy: Antinranta julkaisee ensimmäisen singlensä New Narratives 7.10. – teknologiakuiskaaja kyseenalaistaa aikamme narratiivit

Aiheeseen liittyvää

Ystävyyden ja vihan sävyttämä lapsuus 1930-luvun Italiassa – Beatrice Salvionin läpimurtoromaani

Beatrice Salvionin 'En pelkää mitään' tuulettaa ystävyyden ja vihan teemoja fasistisessa Italiassa.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Antinranta julkaisee tänään perjantaina 7.10. ensimmäisen singlensä New Narratives helmikuussa 2023 ilmestyvältä albumilta Collective Displacement.

Antinranta on Tuvalu-yhtyeen laulajana tunnetun Auri Antinrannan soolonimi ja -hahmo. Singlestä on juuri ilmestynyt myös video, jota tähdittää Antinrannan lisäksi tanssija Pie Kär.

Kansi

Antinranta on teknologiakuiskaaja, jonka missiona on hälventää teknologiaan liittyviä ennakkoluuloja ja toimia sen ja taiteen välisenä tulkkina.

Hän on myös säveltäjä, sanoittaja, muusikko, äänisuunnittelija, sekä ammattiuran muotoilijana tehnyt tulevaisuusajattelija.

Androgyyni ja eksentrinen artisti on muuntautunut 20-vuotisen muusikkouransa aikana mustanpuhuvasta goottiprinsessasta tarkaksi progeraattoriksi.

Antinrannan pääinstrumentteja ovat efektoitu piano ja hämmästyttäviin äänialoihin taipuva laulu. Hän käyttää musiikinteossa apunaan myös erilaisia sensoreja ja algoritmeja. 


Antinranta sai inspiraation New Narratives -singleen tulevaisuudentutkimuksen projektistaan, jossa hän pohti miltä maailma näyttää vuonna 2030. 

”Kun luin erilaisia tarinoita ja raportteja maailmasta, tuli tunne että kaikki se, mitä aikuisesta elämästä kuvittelemme oli rikki, mikään ei pitänyt paikkaansa. En tunnistanut itseäni siitä kuvastosta, johon minut oli kasvatettu. Ihmettelin – kuten varmaan moni muukin pandemian keskellä eronnut – mitä tapahtui minulle, mutta että mitä tapahtui maailmalle?”,

Antinranta avaa singlen syntytarinaa.

Tarinan päähenkilö elää öisin, tapaa erilaisia ihmisiä salassa ja pohtii kohtaamisten merkitystä. 

”New Narrativesin henkilö antaa anteeksi sen, että joskus asioiden merkitys ei ole sitä, mitä haluamme – emme voi kontrolloida ketään toista. Joskus emme ole ketään, emmekä kukaan. Mutta niinäkin aamuina meidän on valittava itsemme ja silloin rakkauden lisäksi tarvitaan myös armollisuutta – minä hyväksyn itseni, olen ystävä pimeyteni kanssa. Tähän New Narratives tarttuu.” 

Kuva
Auri Antinranta
Kuva: Nina Maaninka

Antinrannan musiikillista filosofiaa määrittää jatkuva muutos ja tilan antaminen erilaisille, usein yllättäville toimijoille, kuten joulukuusen kuolinhetken ääneksikin tallennetulle biodatalle ja robotin sähkömagneettiselle säteilylle.

Tulevalla Collective Displacement -levyllään hän tuo teksteihin mukaan myös radikaalin armon, jolla tarinankertoja suhtautuu elettyyn elämään ja sisäisiin demoneihin. 

Lähde Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

spot_img