Länsiväylä: Malaga

Aiheeseen liittyvää

Ystävyyden ja vihan sävyttämä lapsuus 1930-luvun Italiassa – Beatrice Salvionin läpimurtoromaani

Beatrice Salvionin 'En pelkää mitään' tuulettaa ystävyyden ja vihan teemoja fasistisessa Italiassa.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Länsiväylän viides single Malaga vie kuulijansa kaikkien aikojen aurinkolomalle. Jokainen pariskuntana matkustanut tietää, että jos loma lähtee raiteiltaan, niin sitten se menee helposti kokonaan ”häneksi”.

Lomiin liittyy patoutuneita odotuksia ja lataus, johon vastaaminen muutaman päivän aikaikkunassa on monesti mahdottomuus. Tähän kun lisätään pinnan alla kytevät motiivit, ei mikään suojakerroin riitä pelastamaan lomapakettia palamiselta.

Malaga

”Malaga sävellettiin yhdessä Helsinki Recordsin Maki Kolehmaisen, Tracy Lippin ja Toivo Hellbergin kanssa kesällä 2021. Olimme viettämässä veneelläni aikaa, ja meillä oli kitara mukana. Jammailun myötä syntyi kertsin laskeva sointukulku, säkeistöjen seuratessa perässä. Biisissä oli alusta asti sellaista maailmanlopun meininkiä, ja tehtiinkin tarina kaverista, jolla lomahommat eivät menneet ihan nappiin”,

kertoo Rytsölä biisin syntytarinaa.

Pienenä kuriositeettina mainittakoon, että singlen kansikuva on suunniteltu ja toteutettu Dall.E -tekoälyllä.

Jaakko Rytsölä ja Länsiväylä

Bändin keulahahmo Jaakko Rytsölä tuli koko kansalle tunnetuksi parikymmentä vuotta sitten Lamborghini-tempauksestaan veljensä kanssa. Nyt Lambo on vaihtunut Länsiväylää sahaavan perheenisän käskyttämään Teslaan, ja näppäimistön ja hiiren kaverina käsissä pyörii sähkökitara.

”Olin haaveillut omasta bändistä jo vuosia, ja lykännyt aina toteutusta sinne ”huomiselle”. Nelikymppisenä päätin keskittyä musiikkiharrastukseeni entistä vakavammin, ja nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, lopputuloksena komeilee yhdentoista kappaleen pitkäsoitto oman bändin kanssa”,

kertoo Rytsölä tulevan levyn taustoista.

Länsiväylä soittaa aidosti itsensä näköistä ja ikäistä menevää suomirockia, jonka vaikutteisiin voi lukea niin kotimaisen Kotiteollisuuden kuin vaikkapa jenkkien oman Offspringin. Melodiat ja isot kitarat merkkaavat tämän yhtyeen kaistat!

”Haluan omalla esimerkilläni osoittaa, että unelmien toteuttaminen ei ole koskaan liian myöhäistä. Itsestään ne eivät toteudu, ja joskus joudut tekemään paljonkin työtä niiden eteen, mutta lopputuloksen toteutuessa edes puoliksi sellaisena kuin kuvittelet sen, on korvaamaton kokemus”,

päättää bändin laulaja-kitaristi Rytsölä viestinsä.

Länsiväylä: Malaga

Esittäjä: Länsiväylä
Kappale: Malaga
ISRC: QZRP52225623
Kesto: 3:41
Teosto: OK

Muusikot:

Jaakko Rytsölä: laulu ja rytmikitara
Joel Lindfors: leadkitara
Tuomas af Heurlin: rummut
Mika Kiikkilä: kosketinsoittimet
Mika Latvala: basso

Sävellys: Jaakko Rytsölä, Joel Lindfors, Maki Kolehmainen, Tracy Lipp, Toivo Hellberg
Sanoitus: Tuomas af Heurlin
Sovitus: Joel Lindfors, Niko Setälä
Lauluäänitys: Toivo Hellberg/Heremusic
Äänitys, miksaus: Joel Lindfors
Masterointi: Svante Forsbäck

Lähde Raate Music

spot_img