Malvassa avautuvassa Marjatta Tapiolan näyttelyssä upeat klassikkomaalaukset ja niiden uudet tulkinnat kohtaavat

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Jaa somessa

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa 4.11.2022 avautuvassa Marjatta Tapiolan Toisin sanoin -näyttelyssä on esillä 22 maalausta yhdeltä Suomen tunnetuimmista taiteilijoista. Näyttelyssä klassikkoteosten rinnalla nähdään ennennäkemättömiä, uusia tulkintoja teoksista.  

Marjatta Tapiola (s. 1951, Sysmä) on tunnettu uusekspressionistisista maalauksistaan, jotka uudistivat suomalaista maalaustaidetta 1980-luvun taitteessa.

kuva-lahden-visuaalisten-taiteiden-museo-malva_tiina-rekola

Nyt Tapiola on palannut yhdeksän väkevän nuoruuden teoksensa ääreen ja maalannut niistä uusia tulkintoja syksyn 2022 aikana. Upouudet teokset ja klassikot kohtaavat Malvan ensimmäisen kerroksen Panimogallerioissa nähtävässä näyttelyssä. Näyttelyn on kuratoinut Timo Valjakka.  

”Taiteilijat ovat aina lainanneet toisiltaan ja käyttäneet hyväkseen esikuvallisina pitämiään maalauksia ja veistoksia. Epätavallista sen sijaan on, että taiteilija palaa omien varhaisten teostensa ääreen ja tarkastelee niiden teemoja tämän päivän tietonsa, taitonsa ja kokemuksensa näkökulmasta”,

Valjakka kertoo ja jatkaa:

”Vaikka Tapiolalla on takanaan lähes 50 vuoden kokemus taiteilijana, nuoruudenteosten kohtaaminen ei ollut hänelle helppoa. Samalla kun hänen osaamisensa on nykyisin verrattomasti varmempi, maalausten kuva-aiheet pakottivat hänet työstämään uudelleen vuosikymmenien saatossa unohtuneita ja aikanaan kipeitäkin asioita ja käsittelemään niitä tämän päivän näkökulmasta.” 

Sysmässä syntynyt Marjatta Tapiola valmistui taidemaalariksi vuonna 1974 Suomen Taideakatemiasta. Vaikuttavan uransa aikana Tapiola on palkittu muun muassa Kuvataiteen valtionpalkinnolla, Pro Finlandia -mitalilla ja Suomen Kulttuurirahaston palkinnolla.

Tapiolan teoksia on muun muassa Malvan, Kansallisgallerian, Amos Rexin ja Espoon modernin taiteen museo EMMAn kokoelmissa.  

Marjatta Tapiolan Toisin sanoin -näyttely on esillä Malvan ensimmäisen kerroksen Panimogallerioissa 4.11.2022–2.4.2023.  

Lähde Lahden kaupunki

spot_img