Radio Slave – Venti (Rekids 2024)

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Housen, diskon ja technon mestari näyttää miten rakennetaan kiinnostava albumi-kokonaisuus, kaikkien trendien vastaisesti. Tyylikäs eri genrejen sommitelma yhdenmukaisella tarinalla löytyy tältä kokonaisuudelta.

Levy alkaa kosmisen diskon kanssa Strobe Queenillä, jossa piano täydentää mehevän tanssilattia-kutsun. Wait a Minute yhdistelee genrejä Nezin rappien avulla luoden uutta trap-house-raidassa.

Can’t Get You on kuin Patrick Cowley olisi coveroimassa Kylie Minoguen isoa hittiä. Todella törkeä mutta laadukas ja tähän sopiva lainabiisi. Wild Life on diskoa peilipallojen välkkeessä, todella funkya kesämusiikkia.

Ensimmäisenä sinkkuna levyltä lohkaistu Wake Up menee jo hieman tiukemmalle (uskallanko sanoa) tech-house-osastolle, siinä merkityksessä missä genren pioneerit 90-luvulla soundia puskivat. Jaws kuljettaa levyn tunnelmaa mekaanisempaan ja elektroisempaan tunnelmaan, tuoden hieman Justicen ja Daft Punkin elektro-raidat mieleen.

New Balance antaa jo viitteitä artistin tekno-osaamisesta. Dub-efektit, stabit ja nopeampi bpm rullaavat hienosti. Stranger in the night on puhdasta detroit-elektroa. Tummemmissa vesissä pulikoidaan tässä vaiheessa albumia.

Mouth to Mouth polkee eteenpäin kuin hi nrg/darkdisco-jyrä konsanaan, yhdistellen myös Radio Slave-mausteita nostatuksineen. Lunatics vie kuuntelijat takaisin albumin alkupään tunnelmiin 80-luvun alun disko/new wave-riffeillään, ESG-lainaus on melko selvä. Cagedbabyn kanssa työstetty Amnesia on upea downtempo-fiilistely, josta on myös saatavilla upeita remixejä nyttemmin. Biisi on kuin euforinen yhdistelmä Depeche Modea ja Pet Shop Boysia breakbeatin höystämänä.

Tämän jälkeen levyn päätösraita Thirty Six tuntuu vähän täytebiisiltä, koska rikkoo kokonaisuuden 12 minuutin stoner-teknollaan. Hieno biisi, mutta Amnesian jälkeen vähän vaikea pala niellä.

Radio Slave on todella monipuolinen ja kaikessa genrejen välillä leikittelyssä pysyy koko ajan hänen kädenjälkensä vahvasti. Venti on auditiivinen todiste tästä.

Raita joka teki vaikutuksen: Lunatics

Mikko Ihalainen

spot_img