Giganttiset kvintetot täyttävät Sigyn-salin

Aiheeseen liittyvää

Sonqo: When the Leaves Fall

Kun sydän sanoo, että jotain on tehtävä, niin silloin rohkeimmat tarttuu toimeen.

Michael Monroe 60-vuotiskeikka & Hanoi Rocks – Where’s my Taxi Driver?

Hanoin biisit nostattavat tukkani pystyyn. Tai sitten joku on lisännyt olutmukiini tuntemattomia substansseja. Paitsi että en juonut olutta tällä välillä. Jes, juuri tätä olin odottanut!

Neljä erilaista nuorta löytää toisensa sairaalamaailmassa: Osaston tähti on Uuteen lastensairaalaan sijoittuva tarina ystävyydestä

Kun 11-vuotias Lilja joutuu leikkauksen vuoksi sairaalaan, pysähtyy hänen normaaliarkensa täysin. Sairaala kuitenkin osoittautuu yllättävien uusien ystävyyssuhteiden syntypaikaksi.

Viiden nuoren juutalaisnaisen koskettava tarina

Anna-Leena Perämäen viisi pienoiselämäkertaa sisältävä teos nostaa Anne Frankin rinnalle muita, vähemmän tunnettuja holokaustin kokeneita juutalaisnuoria.

Jaa somessa

Kamarimusiikin merkkiteokset tuovat yhteen Taideakatemian, konservatorion ja TFO:n muusikoita. 

Sunnuntaina 15.5. klo 18.00 Giganttiset kvintetot -konsertissa kuullaan Sigyn-salissa kaksi kamarimusiikin merkkiteosta – Šostakovitšin ja Dvořákin pianokvintetot. Kumpaakin voidaan hyvällä syyllä kutsua giganttisiksi laajuutensa sekä painavan musiikillisen ilmaisunsa perusteella. Viime kesänä remontoidun Sigyn-salin entisestään parantunut akustiikka pääsee nyt isomman kamarimusiikkikokoonpanon testiin.  

Konsertissa soittavat viulistit Siljamari Heikinheimo ja Matti Koponen, alttoviulisti Harri Sippel, sellisti Erkki Lahesmaa ja pianisti Henri Sigfridsson.

Saksassa Folkwang-yliopistossa professorina toimiva Sigfridsson aloittaa ensi syksynä Turun konservatorion vierailevana residenssitaiteilijana.  

”Tämä tarkoittaa taiteellista toimintaa, opetusta ja läsnäoloa oppilaitoksen arjessa residenssijaksojen aikana,”

Sigfridsson kertoo. 

Kvinteton kokoonpano tuo yhteen Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian, konservatorion ja filharmonisen orkesterin muusikoita. Koponen on Turun filharmonisen orkesterin konserttimestari, Heikinheimo ja Lahesmaa Turun AMK:,n Taideakatemian lehtoreita ja Sippel sekä Taideakatemian että Turun konservatorion opettaja.  

”Kamarimusiikki tuo hienolla tavalla soittajat yhteen teoksen maailman sisällä ja toivottavasti yleisökin löytää sinne tiensä. Me muusikot teemme parhaamme, että ovi olisi mahdollisimman avoinna,”

kuvailee Harri Sippel.

Lisätietoja ja muusikoiden haastatteluista sopiminen:
Harri Sippel, harri.sippel@turkuamk.fi, 045 863 6699 

Konsertti Sigyn-salissa sunnuntaina 15.5. klo 18  

Henri Sigfridsson, piano 
Siljamari Heikinheimo, viulu 
Matti Koponen, viulu 
Harri Sippel, alttoviulu 
Erkki Lahesmaa, sello 

Teokset: 
Dimitri Šostakovitš, Pianokvintetto op. 57 g-molli 
Antonín Dvořák, Pianokvintetto nro 2 A-duuri op. 81  

Liput ennakkoon 15€ / 8€ taideakatemia.tapahtumiin.fi 

Ovelta 18€ / 10€ 

Lähde Turun Sigyn-sali

spot_img