Giganttiset kvintetot täyttävät Sigyn-salin

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Kamarimusiikin merkkiteokset tuovat yhteen Taideakatemian, konservatorion ja TFO:n muusikoita. 

Sunnuntaina 15.5. klo 18.00 Giganttiset kvintetot -konsertissa kuullaan Sigyn-salissa kaksi kamarimusiikin merkkiteosta – Šostakovitšin ja Dvořákin pianokvintetot. Kumpaakin voidaan hyvällä syyllä kutsua giganttisiksi laajuutensa sekä painavan musiikillisen ilmaisunsa perusteella. Viime kesänä remontoidun Sigyn-salin entisestään parantunut akustiikka pääsee nyt isomman kamarimusiikkikokoonpanon testiin.  

Konsertissa soittavat viulistit Siljamari Heikinheimo ja Matti Koponen, alttoviulisti Harri Sippel, sellisti Erkki Lahesmaa ja pianisti Henri Sigfridsson.

Saksassa Folkwang-yliopistossa professorina toimiva Sigfridsson aloittaa ensi syksynä Turun konservatorion vierailevana residenssitaiteilijana.  

”Tämä tarkoittaa taiteellista toimintaa, opetusta ja läsnäoloa oppilaitoksen arjessa residenssijaksojen aikana,”

Sigfridsson kertoo. 

Kvinteton kokoonpano tuo yhteen Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemian, konservatorion ja filharmonisen orkesterin muusikoita. Koponen on Turun filharmonisen orkesterin konserttimestari, Heikinheimo ja Lahesmaa Turun AMK:,n Taideakatemian lehtoreita ja Sippel sekä Taideakatemian että Turun konservatorion opettaja.  

”Kamarimusiikki tuo hienolla tavalla soittajat yhteen teoksen maailman sisällä ja toivottavasti yleisökin löytää sinne tiensä. Me muusikot teemme parhaamme, että ovi olisi mahdollisimman avoinna,”

kuvailee Harri Sippel.

Lisätietoja ja muusikoiden haastatteluista sopiminen:
Harri Sippel, harri.sippel@turkuamk.fi, 045 863 6699 

Konsertti Sigyn-salissa sunnuntaina 15.5. klo 18  

Henri Sigfridsson, piano 
Siljamari Heikinheimo, viulu 
Matti Koponen, viulu 
Harri Sippel, alttoviulu 
Erkki Lahesmaa, sello 

Teokset: 
Dimitri Šostakovitš, Pianokvintetto op. 57 g-molli 
Antonín Dvořák, Pianokvintetto nro 2 A-duuri op. 81  

Liput ennakkoon 15€ / 8€ taideakatemia.tapahtumiin.fi 

Ovelta 18€ / 10€ 

Lähde Turun Sigyn-sali

spot_img