Ian Voltage – Hard rock & lightweight metal!

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Brazen Forgery antaa viimeisen voitelun menetetylle maalle

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä...

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Type-303 – Lost in Paradise ep (Verrazzano 2024)

Tamperelaisen Verrazzano-lafkan uusimman ep:n sisällysluettelossa voisi lukea baleaarista kosmista diskoa, acid-huiluhousea ja elektroa täydellisen kesäisessä vinyylissä. Nostalgia kohtaa nykypäivän tuotannon Type-303n studiossa ihanan nosteisessa auringonlaskussa.

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana – nyt hän haluaa auttaa muita nuoria välttämään saman kohtalon

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana ja haluaa nyt auttaa muita välttämään saman kohtalon. Hän jakaa tarinansa kirjassa 'Hyvä paha raha' ja tarjoaa konkreettisia neuvoja talouden hallintaan.

Jaa somessa

Ian Voltage on Helsingissä vuonna 2019 perustettu kovaa rokkia ja höyhensarjan heviä soittava yhtye. 

Yhtye kumartaa syvään esikuviensa Guns N’ Rosesin ja Alice In Chainsin suuntaan, tehden kuitenkin omaa juttuaan. Bändi julkaisi 2.3. debyytti-EP:nsä ”Spring of Turmoil”. Julkaisu sisältää viisi kappaletta, joista ensimmäinen sinkku G.F.W. julkaistiin musiikkivideona 11.2. Videon ohjauksesta ja kuvauksesta vastasi Teppo Ristola. 

Ian Voltage soitti ensimmäisen keikkansa 3.3.2022 Bar Loosessa, Helsingissä. Seuraava keikka on 6.5.2022 Ravintola Torvessa, Lahdessa – ja lisää janotaan!

Spring of Turmoilin kappaleet ovat Ian Voltagen käsialaa. Äänitykset toteutettiin Lammaskallion Audiolla, Tuusulassa, äänittäjä Jussi Ruoholan kanssa. Miksauksesta ja masteroinnista vastasi Esa Orjatsalo. 

Spring of Turmoil

Jykevällä bassointrolla starttaava Turmoil viittaa EP:n nimeen ja sopii siksi myös julkaisun avausraidaksi. Pääriffi taittaa niskat, kertosäkeet puolestaan pyytävät anteeksi. Viime aikojen sekasortoisesta maailmanmenosta kertova kappale on valitettavasti yhä edelleen ajankohtainen.

G.F.W. eli Guilty, Frozen & Wrecked on bändin ensimmäinen yhdessä työstämä kappale. Ehkäpä siksi se oli luonteva valinta myös ensimmäiseksi sinkuksi ja musiikkivideoksi. Tarinan henkilö on ajautunut elämässään myrskyn silmään ja odottaa niskapiiska märkänä pelastajaansa.

Nova – viittaus uuteen alkuun vai räjähtävään tähteen? Vaiko alun perin kappaleen työnimi, koska hittirakenteensa ja balladimaisen ilmaisunsa vuoksi kappale voisi sopia erään nimeltä mainitsemattoman radiokanavan soittolistoille? Tiedä häntä, mutta päivätyöt on jo lopetettu – musiikilla pääsee kuulemma rikastumaan.

Balladin jälkeen kipakampaa löylyä tarjoaa Hummingbird Heart. Alkoholi ja sen nauttimisen jälkeiset olotilat ovat monelle tuttuja ja siksi rokkibändit ovat kirjoittaneet niistä biisejä jo vuosikymmenten ajan. Ian Voltage ei ole tullut keksimään pyörää uudelleen, vaan polkemaan sitä. Kolibrin sykkeellä etenevä suoraviivainen rock-kappale saa kuuntelijansa pulssin nousemaan.

Quicksand päättää julkaisun melankolisiin tunnelmiin. Mielenterveys on asia, joka koskee meitä kaikkia ja se on inspiraation lähteenä loputon suo – tai oikeastaan tässä tapauksessa upottavaa juoksuhiekkaa. Tasapainottavatko bongorummut ja Backstreet Boys -kertosäkeet biisin surumielistä tunnelmaa? Kuuntelemalla selviää.

Ian Voltage on

Derek Kinnunen, laulu
Julius Rautio, kitara
Keinonen, kitara
Mikko Jaakola, rummut
Miikka Merikallio, basso

Spring of Turmoil -EP kuunneltavissa täältä: https://open.spotify.com/album/7HicWRUTeO9lBhWrKIrHSs
G.F.W.-musiikkivideo löytyy täältä: https://youtu.be/cXdm_rcNStw

Ian Voltage sosiaalisessa mediassa:

Facbook: https://facebook.com/ianvoltageband
Instagram: https://instagram.com/ianvoltage

– K. Lukkarila

spot_img