SuomiAreenassa keskustellaan poliisi Michela Söderströmin kanssa kouluväkivallan ennaltaehkäisystä taiteen ja hiphop-kulttuurin keinoin

Aiheeseen liittyvää

Ameeban uljaat 25 vuotta ug-hiphopin pulssilla

Ameeba oli yhteydessä Emotion Zineen juhlavuotensa suunnitelmista, repressejä ja kaikenlaista jännää on luvassa.

TAPANI BAGGE: Havana Black Ukkoskansan Soturit (Docendo 2025)

Onhan näitä ulkomaanvalloitusjuttuja ihan hauskakin lukea. Smack nyt tuli kai viimeksi luettua ja Hanoille kävi huonosti vähän eri tavalla. Ei nuo nykyään onnistuneetkin jutut, kuten HIM oikein kiinnosta, vaikka sen alkuaikojen kosketinsoittajan muistelmat luinkin. Tällaiset "maanläheisemmät" touhut kiinnostavammat enemmän.

POJAT: Kuka sä oot/Elämä on punk (Hiljaiset Levyt HIKS 092) 2025

Kuka sä oot on Pelle Miljoona & Unabomberin biisi vuodelta 2009. Ja koska se on minusta viimeinen Pellen todella hyvä biisi, tähän oli vaikea aluksi suhtautua. Mutta kyllä tähän tottui ja nyt pidän biisistä todella. Siihen on saatu uusia sävyjä ja sointukuvioitakin.

Harry Harrison : Dreaming in Yellow – the Story of the DiY Sound System (2022 Velocity Press)

Dreaming in Yellow kronikoi laajasti brittiläisen freeparty-kulttuurin kulta-ajoista ja niihin johtaneista ilmöistä yhden skenen pioneeri sound systemin näkökulmasta.

Gruth – Noemata (Midira 2025)

Sisiliassa majaa pitävä Gruth on ilahduttavan tinkimätön avantgarde-drone-mies jälleen uudella albumillaan.

Jaa somessa

Poliisi Michela Söderström ja SuomiAreena käsittelevät kouluväkivallan ennaltaehkäisyä taiteen ja hiphop-kulttuurin avulla.

Michela Söderström toimii vanhempana konstaapelina Helsingin poliisilaitoksessa, keskittyen syrjäytymisvaarassa oleviin nuoriin ja nuorisorikollisuuden ennaltaehkäisyyn. Puhuessaan nuorten turvallisesta kehityksestä, hän korostaa taiteen, urheilun ja kulttuurin merkitystä hyvinvoinnin löytämisessä.

SuomiAreenassa keskustellaan kouluväkivallan ennaltaehkäisystä eri taiteen ja hiphop-kulttuurin keinoin. Koulujen ohjelmat eivät ole aina tuottaneet pysyviä ratkaisuja, mutta taiteilijavierailut ja taidekummin toiminta ovat osoittautuneet arvokkaiksi, tarjoten oppilaille tukea ja mielekästä tekemistä.

Break the Fight! Kiertue- ja mallinnushankkeen tutkimuksessa ilmeni, että 69 % oppilaista piti säännöllisiä taiteilijavierailuja kouluilla hyödyllisinä. Toiminnan tavoitteena on syrjäytymisen ehkäisy ja nuorten hyvinvoinnin tukeminen hiphop-kulttuurin kautta.

Break the Fight! on kehittänyt Taidenuorisotyö®-mallin, jossa nuoret saavat tekemiän mieleisiä asioita taiteen ja hiphop-kulttuurin keinoin. Toiminta tarjoaa mahdollisuuksia itseilmaisuun, liikkumiseen ja onnistumiseen, samalla työllistäen ammattitaiteilijoita ja luoden uusia poikkisektorisia toimintamalleja.

Lähde Break the Fight Oy

spot_img