Gramex puolustaa yksityisen kopioinnin hyvitystä

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Yksityisen kopioinnin hyvityksen leikkaus tuhoaisi kulttuuria ympäri Suomen. Gramex ja Luovat ry vaativat oikeudenmukaista ratkaisua osana laajaa kampanjaa.

Luovat alojen laaja Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päätöksentekijöitä säilyttämään yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan esittämä leikkaus tuhoaisi kulttuuritarjonnan ympäri Suomen. Gramex on mukana kampanjassa.

Yksityisen kopioinnin hyvitys perustuu EU-direktiiviin ja lakiin, ja se korvaa luovan työn tekijöille siitä, että jokainen saa kopioida teoksia omaan käyttöönsä. Hyvitys maksetaan valtion budjetista ja tilitetään tekijöille suorina maksuina ja kulttuurin edistämiskeskusten kautta.

Alan toimijoiden mukaan leikkaus on epäreilu ja perusteeton. Korvauksen pitäisi lain mukaan olla kohtuullinen, mutta kopioinnin määrä ei ole merkittävästi muuttunut viime vuosina.

Luovat ry:n ja Gramexin edunvalvontajohtaja Lauri Kaira korostaa, että ilman muutoksia leikkaus aiheuttaa vakavaa haittaa kulttuurille. Samoja tuloja ei voida korvata muualta, jolloin esimerkiksi Musiikin edistämissäätiön tuet putoaisivat dramaattisesti.

Musiikin edistämissäätiön toimitusjohtaja Tommi Saarikivi sekä blueskitaristi Erja Lyytinen painottavat, että leikkauksella olisi kauaskantoisia ja tuhoisia vaikutuksia suomalaiselle musiikille ja kulttuuriviennille. Kampanjaan voi osallistua monin eri tavoin.

Lähde Gramex ääni-musiikin tekijänoikeusjärjestö ry

spot_img