Nuclear Joyride: Waste of a Soul

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #31: THE CLASH – Cut The Crap (CBS 26601) 1985

Tämä nyt ei todellakaan ole elämäni levyjä, mutta päätin...

Jaa somessa

Guitar Hero! Jokainen, joka on kyseistä peliä koskaan pelannut, ymmärtää millainen voima kitaralla on, jos sitä vain osaa soittaa.

Monille riitti värillisten nappien painelu, mutta Juuso Pohtisen tapauksessa pelaaminen vei ihan oikean kitaran pariin. Ja se oli kaikille metallimusadiggareille hieno käänne, kuten Nuclear Joyriden debyyttisinkusta Waste of a Soul voi päätellä.

Waste of a Soul

Metallica, Slayer, Megadeth… Nämä samat raskaamman sarjan bändit ovat toimineet esikuvina metallikitaristeille jo yli kolmen vuosikymmenen ajan. Tätä samaa perinnettä jatkaa Juuso Nuclear Joyride -projektinsa parissa.

Rakkaus vanhan liiton trash metaliin on kestänyt ensimmäisen bändin kuoppaamisen jälkeenkin. Ehkäpä kokemukset hankalista henkilökemioista ja musiikillisista erimielisyyksistä ovat ohjanneet Juuson tekemäänkin musiikkia yksin. Multi-instrumentalisti vastaa Nuclear Joyriden kaikista soittimista, sävellyksistä, laulusta, miksauksesta ja masteroinnista.

”Olin äänitellyt tämän vuoden alkuun saakka vain jotain satunnaista riffittelyö, ja päätinkin sitten ottaa homman totaalisesti haltuun. Ja tässä sitä nyt ollaan, ekan julkaisun äärellä”,

kertoo Pohtinen projektinsa synnystä.

”Äänitän soittimet itse kotona, ja laulut vaihtelevasti joko kirjaston musahuoneessa tai autossa. Miksaan ja masteroin kotona omalla koneella studiokuulokkeilla. Sävellys ja sanoitustyö tapahtuu enimmäkseen töissä oman pään sisällä. Kirjotan aina ylös sit tauoilla”,

kertoo Juuso työtavoistaan.

Waste of a Soul

Nuclear Joyride julkaisee ensimmäisen singlensä Waste of a Soul 16.9. Kappale on kumarrus mainittujen esikuvien suuntaan, ja tarinallisesti se on saanut alkunsa muun muassa maailmaa sijoiltaan nyrjäyttäneistä alkuvuoden tapahtumista.

”Metallimusalle tyypillisesti sanoistusteni aiheet kumpuavat niistä tunteista, joita maailman epäoikeudenmukaisuus ja vääryydet herättävät. Puran omia negatiivisia tunteitani musiikin kautta, minkä olen kokenut itselleni hyväksi tavaksi nollata tilanteet”,

sanoittaa Juuso omaa sävellystapaansa.

Nuclear Joyride- Waste of a Soul YouTubessa: 

Nuclear Joyride: Waste of a Soul

Esittäjä: Nuclear Joyride
Kappale: Waste of a Soul
ISRC: QZMEM2221544
Kesto: 3:51
Teosto: OK

Säv: Juuso Pohtinen
San: Juuso Pohtinen
Miksaus ja masterointi: Juuso Pohtinen
Kaikki instrumentit ja laulu: Juuso Pohtinen

Lähde Raate Music

spot_img