Ruska julkaisee uuden singlensä Korkealle virtemme soi 2.12.

Aiheeseen liittyvää

Ystävyyden ja vihan sävyttämä lapsuus 1930-luvun Italiassa – Beatrice Salvionin läpimurtoromaani

Beatrice Salvionin 'En pelkää mitään' tuulettaa ystävyyden ja vihan teemoja fasistisessa Italiassa.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Kuuntelemalla auttaminen on taito – Opi uudessa kirjassa

Olli Lehtisen uusi kirja "Auta kaveria keskustellen" on kattava opas empaattiseen ja taitavaan keskusteluavun antamiseen.

Jaa somessa

Kappaleen tarina vie reilun vuoden taakse kun rumpali Ossi Paananen esitteli kitaristi Risto Turpeiselle säveltämänsä biisi-idean.

Korkealle virtemme soi

Lyriikka syntyi seuraavana päivänä Turpeisen ajaessa työmatkallaan synnyinkylänsä hautausmaan ohitse, jolloin mieleen muistuivat isovanhemmat ja heidän kokemansa ajanjaksot eri sodissa.

Kappaleesta syntyikin vahingossa koko yhtyettä koskettava. Olihan jokaisen yhtyeen jäsenen joko isä, isoisä ja isoisoisä ollut aikoinaan rintamalla. Joko aseveljinä tai sitten veli veljeä vastaan sisällissodassa.

Vaikka kappaleen tarina saikin alkunsa ennen Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan vastaan, on aihe tänä päivänä ehkäpä ajankohtaisempi kuin pitkiin aikoihin.

”Biisissä kuljetaan useiden hahmojen kautta rintamalle. Jokaisen lähtijän taustalla on samat huolet ja suru siitä, miksi asioiden annettiin mennä siihen tiettyyn väkivaltaiseen pisteeseen”,

kertoo Turpeinen kappaleen taustoista.

Biisi esittelee myös Ruskan uuden basistin Jussi Tikan, joka itse asiassa tapasi poppoon ensimmäistä kertaa studiolla kappaleen äänityksissä.

BIO: Ruska

Ruskasta ei oikeastaan koskaan pitänyt tulla edes yhtyettä. Projekti sai kuitenkin muodonmuutoksen oikeaksi bändiksi, kun rumpali Ossi Paananen erosi Lost Society -yhtyeestä, ja hänen aikataulunsa antoi myöten keskittyä Ruskaan.

Vaikka jokainen Ruskan jäsen asuukin eri paikkakunnilla, toimii yhtyeen kotipaikkana keihäänheiton ja pontikan pääkaupunki Pihtipudas. Ruskan primus motor Risto Turpeinen aloitti syventymisen rokin paheelliseen maailmaan Ritchie Blackmoren, Deep Purplen ja Led Zeppelinin innoittamana. Pitipä kitarasankari pakon edessä ala-asteella ex-tempore -esitelmän juuri Purplesta, ja ihan kympin arvoisesti. Tämä tarina todistaakin sen, miksi Ruskan musiikkia voi luonnehtia kotimaiseksi classic rockiksi, ja vanhan liiton hard rockiksi.

Mikäli Ruskan laulajan Jukka Nummen ääni kuulostaa tutulta, voi siitä syyttää AutoJerryn radiomainosta, jonka Jukka kävi kajauttamassa narulle vuosia sitten. Jukka on ansioitunut hevilaulaja, joka Ruskan myötä vaihtoi kolmannen kotimaisen selväksi suomen kieleksi.

Korkealle virtemme soi

Artisti/bändi: RUSKA
Biisi: Korkealle virtemme soi

Säv. Ossi Paananen/Risto Turpeinen 
San. Risto Turpeinen 
Sov. Risto Turpeinen//Jussi Tikka/Ossi Paananen/Jukka Nummi/Anton Paananen
Tuottaja: Risto Turpeinen
Äänitys/miksaus: Pasi Kauppinen, Studio57
Masterointi: Jussi Tikka
ISRC koodi: FIRSQ2200003
Teosto: OK

Jukka Nummi: laulu
Risto Turpeinen: kitara
Jussi Tikka: basso
Anton Paananen: koskettimet
Ossi Paananen: rummut

Äänitys, miksaus, masterointi: Pasi Kauppinen, Studio57
Videon kuvaus ja ohjaus: Milla Puurula-Tilli ja Kasper Järvelin

Lähde Raate Music

spot_img