Pirkanmaan festivaalien marraskuu täyttyy jazzista, sanataiteesta ja joulun odotuksesta

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Z-sukupolvi – Nuorten syvä lojaalius Venäjän valtiolle paljastuu

Ian Garnerin 'Z-sukupolvi' -kirja tarjoaa kylmäävän näkymän Venäjän nuorten syvään juurtuneeseen, valtion tukemaan fasismin ihannointiin.

Haastattelussa kotimuusikko mrkeyboard

Tällä kertaa tutustumme innokkaaseen musiikinsoittajaan, mrkeyboardiin! Hän on kotimuusikko ja innokas musiikin harrastaja.

Valtimonteatterin Vaginamonologit – Ajankohtaisemmat kuin koskaan

Valtimonteatterin Vaginamonologit valottaa naisten ja sukupuolivähemmistöjen kokemuksia rohkealla ja ajankohtaisella tavalla.

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Jaa somessa

Vuoden viimeiset festivaalit käynnistyvät Pirkanmaalla marraskuussa. Tampere Jazz Happening tarjoaa pehmeän laskun talviaikaan pyhäinpäiväviikonloppuna 3.–6.11., marraskuun toisella viikolla järjestettävä Kirjalitta kutsuu kävijät lastenkirjallisuuden ja sanataiteen mielikuvitukselliseen maailmaan, ja kuun lopulla ovensa avaa myös Tampereen Joulutori.

Tampere Jazz Happening täyttää Tullikamarin ja Telakan konserttisalit tiheällä jazz-tunnelmalla jo 41. kerran. Ohjelmassa nähdään yhteensä 25 ulkomaista ja kotimaista yhtyettä sekä Suomen Jazzliiton jakaman Yrjö-palkinnon voittaja, joka julkistetaan festivaalilla perjantaina 4.11.

Tampere Jazz Happeningin avaus- ja päätöskonsertit ovat perinteisesti maksuttomia, ja niiden väliin mahtuu niin rauhallista tunnelmointia kuin meneviä yökonserttejakin. 

Pirkanmaan festivaalit

Festivaalin tuoreimpiin kiinnityksiin kuuluu kuubalaisen jazz-pianisti Ramón Vallen luotsaama Ramón Valle Quintet, jonka kanssa samassa konsertissa kuullaan myös Seppo Kantosen festivaalille säveltämä kappalesarja Bias sekä trumpetisti Theo Crokerin “Love Quantum”. Lisäksi Pakkahuoneella nähdään mm. saksofonisti Nubya Garcia, pianisti Satoko Fuji Tokyo Trionsa kanssa sekä lyömäsoittaja Hamid Draken suunnittelema Honoring Alice Coltrane -konsertti, jossa jazz-muusikoiden lisäksi esiintyvät myös tanssija-lausuja Ndoho Ange sekä samplaaja Jan Bang.

Klubin myöhäisilloissa tanssilattiaa liikuttavat tänä vuonna Helsinki Cotonou Ensemble, ethio-jazzin legenda Mulatu Astatke sekä vaihtuvat DJ:t.

Lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta 7.–13.11.

Koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaali Kirjalitta tuo kirjailijat, lapset ja nuoret yhteen hauskan tekemisen, sanataiteen ja kirjallisuuden äärelle Tampereella jo kahdeksannen kerran.

Festivaalin järjestävät Lastenkirjainstituutti ja Sanataideyhdistys Yöstäjä yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.

Kirjalitan ohjelmassa mielikuvituksen maailmoja tutkitaan tänä vuonna teemalla “Maailma kynässä”.

Viikon aikana tarjolla on lukuisia maksuttomia tapahtumia, joihin lukeutuvat lasten- ja nuortenkirjailijoiden vierailut, Kirjaviisaat-tietokilpailun finaali, erilaiset työpajat sekä sanataidenäyttelyt Nuoret kirjoittavat kaupunkia, Yksinäisten postitoimisto ja Sanojen saaret.

Keskiviikkona 9.11. Lastenkulttuurikeskus Rullassa järjestetään Kirjalitan suosittu iltasatutapahtuma, jonka vierailijoiksi saapuvat lastenkirjailija ja -runoilija Hannele Huovi sekä säveltäjä Soili Perkiö.

Festivaalin päätapahtuman vuoro on lauantaina 12.11. Monitoimitalo 13:ssa, jossa jännittävien tarinoiden pariin houkuttelevat muun muassa nukketeatteriryhmä Taiga-Matto, TikTokista tuttu Konstaapeli Daniel sekä kirjailijat Jari Mäkipää ja Tero Hiekkalinna

Lähde Pirkanmaan festivaalit

spot_img