Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio valitsee Taito-Finlandia-voittajan

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Suomen Kädentaidot tuo käsityöalan ilon ja inspiraation kolmen päivän ajaksi 18.–20.11.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Käsityöharrastajien ja -ammattilaisten yhteisöissä vuoden odotetuimmaksi ilmiöksi noussut messutapahtuma järjestetään jo 26. kerran.

Mukana on tänäkin vuonna yli 650 näytteilleasettajaa. Tampereen Messut -konsernin vuoden suurimman kuluttajatapahtuman avaa ja Taito-Finlandia-palkinnon valitsee tänä vuonna tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Messutapahtuman avajaisissa palkitaan jälleen suomalaista taidokkuutta. Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio valitsee Taito-Finlandia-voittajan viiden upean finalistin joukosta. Tänä vuonna finalistit ovat lankakauppa Titityy, tekstiilitaitelija ja käsityöaktivisti Heidi Linsén, keraamikko Karin Widnäs, neulesuunnittelija ja käsityövaikuttaja Veronika Lindberg ja kirjansitojamestari Tarja Rajakangas. Haukio paljastaa voittajan messujen avajaisissa perjantaina 18.11. klo 11.30 alkaen. Palkinnon myöntämisen lisäksi Haukio pitää tilaisuudessa tapahtuman avajaispuheen. Kotimainen teetalo Forsman Tee sponsoroi kilpailun rahapalkinnon.

Palkittavina myös Artesaaniosaaja ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote

Taito-Finlandian lisäksi avajaisissa riittää kukkasadetta, sillä tilaisuudessa julkistetaan myös Artesaaniosaaja-palkinnon saaja. Kilpailun kolme finalistia ovat tänä vuonna keramiikka-artesaani Ilona Häsänen, hienopuuseppä ja artesaani Tara Haukka ja jalometallialan artesaani Hanna Kivelä. Artesaaniosaaja palkinnon jakaa Opetushallituksen opetusneuvos Tia Hintsa. Artesaaniosaaja on käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksista tänä vuonna valmistuneille tai valmistuville kädentaitajille suunnattu kilpailu, joka nostaa suomalaisen käsityön ja kädentaitojen arvostusta ja edesauttaa uusien käsityöyrittäjien työllistymismahdollisuuksia.

Kolmas avajaisissa jaettava tunnustus on Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailun voittaja. Kilpailuun voivat osallistua kaikki messujen näytteilleasettajat, jotka ovat innovoineet ja kehittäneet jotain uutta suomalaisen käsityöalan kentälle. Kilpailussa arvostetaan hyvää suunnittelua, perinteisten menetelmien ja materiaalien käyttöä sekä niiden uudelleen innovointia. Kilpailun voittaja palkitaan 1000 € lahjakortilla, jonka sponsoroi Design from Finland.

Ohjelma hurmaa jälleen – akkreditoituminen aukeaa pian

Neljä messuhallia täyttyy tänäkin vuonna upeasta ohjelmasta, inspiroivista työnäytöksistä ja käsityöalan uusimmista virtauksista. Messuohjelma esittelee suomalaista taitoa ja alan kirkkaimpia tekijöitä. Ohjelmakattaus päivittyy jatkuvasti.

Median akkreditoituminen Suomen Kädentaidot -messuille alkaa ke 9.11. Mediakutsu ja linkki akkreditoitumiseen lähetetään medioille kyseisenä päivänä.

Lähde Tampereen Messut

spot_img