Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio valitsee Taito-Finlandia-voittajan

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Suomen Kädentaidot tuo käsityöalan ilon ja inspiraation kolmen päivän ajaksi 18.–20.11.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Käsityöharrastajien ja -ammattilaisten yhteisöissä vuoden odotetuimmaksi ilmiöksi noussut messutapahtuma järjestetään jo 26. kerran.

Mukana on tänäkin vuonna yli 650 näytteilleasettajaa. Tampereen Messut -konsernin vuoden suurimman kuluttajatapahtuman avaa ja Taito-Finlandia-palkinnon valitsee tänä vuonna tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio.

Messutapahtuman avajaisissa palkitaan jälleen suomalaista taidokkuutta. Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio valitsee Taito-Finlandia-voittajan viiden upean finalistin joukosta. Tänä vuonna finalistit ovat lankakauppa Titityy, tekstiilitaitelija ja käsityöaktivisti Heidi Linsén, keraamikko Karin Widnäs, neulesuunnittelija ja käsityövaikuttaja Veronika Lindberg ja kirjansitojamestari Tarja Rajakangas. Haukio paljastaa voittajan messujen avajaisissa perjantaina 18.11. klo 11.30 alkaen. Palkinnon myöntämisen lisäksi Haukio pitää tilaisuudessa tapahtuman avajaispuheen. Kotimainen teetalo Forsman Tee sponsoroi kilpailun rahapalkinnon.

Palkittavina myös Artesaaniosaaja ja Suomen Kädentaidot Uutuustuote

Taito-Finlandian lisäksi avajaisissa riittää kukkasadetta, sillä tilaisuudessa julkistetaan myös Artesaaniosaaja-palkinnon saaja. Kilpailun kolme finalistia ovat tänä vuonna keramiikka-artesaani Ilona Häsänen, hienopuuseppä ja artesaani Tara Haukka ja jalometallialan artesaani Hanna Kivelä. Artesaaniosaaja palkinnon jakaa Opetushallituksen opetusneuvos Tia Hintsa. Artesaaniosaaja on käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksista tänä vuonna valmistuneille tai valmistuville kädentaitajille suunnattu kilpailu, joka nostaa suomalaisen käsityön ja kädentaitojen arvostusta ja edesauttaa uusien käsityöyrittäjien työllistymismahdollisuuksia.

Kolmas avajaisissa jaettava tunnustus on Suomen Kädentaidot Uutuustuote -kilpailun voittaja. Kilpailuun voivat osallistua kaikki messujen näytteilleasettajat, jotka ovat innovoineet ja kehittäneet jotain uutta suomalaisen käsityöalan kentälle. Kilpailussa arvostetaan hyvää suunnittelua, perinteisten menetelmien ja materiaalien käyttöä sekä niiden uudelleen innovointia. Kilpailun voittaja palkitaan 1000 € lahjakortilla, jonka sponsoroi Design from Finland.

Ohjelma hurmaa jälleen – akkreditoituminen aukeaa pian

Neljä messuhallia täyttyy tänäkin vuonna upeasta ohjelmasta, inspiroivista työnäytöksistä ja käsityöalan uusimmista virtauksista. Messuohjelma esittelee suomalaista taitoa ja alan kirkkaimpia tekijöitä. Ohjelmakattaus päivittyy jatkuvasti.

Median akkreditoituminen Suomen Kädentaidot -messuille alkaa ke 9.11. Mediakutsu ja linkki akkreditoitumiseen lähetetään medioille kyseisenä päivänä.

Lähde Tampereen Messut

spot_img