Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Aiheeseen liittyvää

Epämmattimainen mestari Jake Luupää sooloili toisen metallisinglensä

Emotion Zinen jo lähes vakiovieraaksi kutsuttava Jake Luupää on...

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Ilmakitara soi Valkeakoskella nuorten mielenterveyden tueksi

Työväen Musiikkitapahtuma tarjoaa monipuolista ohjelmaa musiikin ja nuorten mielenterveyden tukemiseksi. Festivaalilla on ilmakitarakilpailua ja huippuartisteja.

Jaa somessa

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia Alppien maisemissa.

Muun muassa The Flaming Sideburns ja Huuto! -yhtyeistä tunnettu Rami Helin on avannut soolouransa debyyttisingellä The Lonesome Death of George Mallory. Mount Everestille kadonneesta legendaarisesta vuorikiipeilijästä kertova tummanpuhuva kappale on kirjoitettu yhdessä yhdysvaltalaisen tekstittäjä Will Shaden kanssa.

Kuin kohtalon oikusta laulun tarina alkoi kietoutua Ramin elämään: biisi äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia Slovenian vuoristossa.

Nimellä Rami Helin Presents soolouraansa aloittava Rami oli kesällä 2023 kiipeilemässä Slovenian Alpeilla, kun sääolosuhteet muuttuivat yllättäen vaarallisiksi. Rami ehti juuri ja juuri vuorilta alas ennen myrskyä ja rankkasateita. Useita vuorokausia kestäneet sateet aiheuttivat Slovenian itsenäisyyden ajan historian pahimman luonnonkatastrofin. Odotellessaan myrskyn laantumista Rami vietti aikaa paikallisten muusikkoystäviensä kanssa. Myrskytuhojen vuoksi heidän kaikki keikkansa olivat pyyhkiytyneet kalentereista, joten Rami ehdotti yhteistyötä. Muusikot päätyivät yhteisiin studiosessioihin, jonka tulos on nyt julkaistu kappale.

”Vaikka tunnelma oli haikea, kaikille mukana olleille teki hyvää saada muuta ajateltavaa, kun uutiset tuhoista yltyivät hetki hetkeltä”, Rami kertoo kappaleen tallennushetken fiiliksistä.

The Lonesome Death of George Mallory -video YouTubessa

Ennen Slovenian reissua kirjoitettu The Lonesome Death of George Mallory on eeppinen tutkimusmatka vuorikiipeilijä Malloryn viimeiseen ponnistukseen Mount Everestillä. Kesäkuussa 2024 tuli kuluneeksi tasan sata vuotta Malloryn ja hänen kiipeilyparinsa Irvinen katoamisesta. The Lonesome Death of George Mallory on kunnianosoitus brittiläiselle vuorikiipeilijälle, jonka salaperäinen ja kohtalokas matka inspiroi yhä seikkailijoita ja unelmoijia ympäri maailmaa.

Biisillä esiintyy Slovenian ykkösrivin muusikoita ja kappaleen keskellä kuullaan jazzmuusikko Tomaž Gajštin soittama flyygelitorvisoolo.

Rami on jo kirjoittanut ja äänittänyt valmiiksi The Joyful Apocalypse -debyyttilevyn, joka julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.

spot_img