Tuomo Vähä-Pesola: Puu Kaatuu feat. Esa Eloranta

Aiheeseen liittyvää

Gruth – Scenes From (Temporize 2024)

Gruthin uusin drone-albumi on jaettu napakasti kahteen osioon Act I: Unwanted Effects ja Act II: The Night of the Iguana. Äänikollaasit ovat artistille tuttuun tapaan n. 22 minuuttisia sinemaattisia epookkeja. Levyn julkaisijana toimii sisilialainen levymerkki Temporize.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä ilmestyvältä EP:lta

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä...

Atomic Berries uudelleenlämmittää vuodentakaista eurojyystöään

Taas on se hetki, kun Atomic Berries -yhtye julkaisee uutta musiikkia. Nyt oma lehmä ojassa tai ainakin hyvin voideltuna, juuri silmäilemäsi artikkeli kertoo, mistä...

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Jaa somessa

Tuomo Vähä-Pesolan ja Esa Elorannan ”Puu kaatuu” ulkona 9.9.

Vähä-Pesola ja Eloranta laittoivat musiikilliset vaikuttimet samaan koppaan jo toistamiseen. Syntyi kumarrus 70-lukuisille aikuisen rockin jättiläisille, Puu kaatuu niminen kappale. Biisin tuotannollisen ja sovitukselliset juuret ovat velkaa West Coast -artisteille, kuten Christopher Cross, Kenny Loggins ja Michael McDonald. Biisissä jenkkien äänimaailma kohtaa suomalaisuuden Esa Elorannan hienossa tekstissä ja tulkinnassa.

Kansi

”EI tulekaan ihan joka päivä vastaan tällaista musiikillista synteesiä rapakontakaisen soft rockin ja raivorehellisen suomalaisen, jopa melankoliaan taipuvan tulkinnan ja tarinan tiimoilta. Mutta nyt tulee. Se hetki, kun Esa tulkitsi biisin studiossa, oli aika selkeä. Tässä se nyt on”,

kertoo Vähä-Pesola kappaleen syntytarinaa.

Tuomo Vähä-Pesola

Tuomo Vähä-Pesola on porilainen tuottaja-säveltäjä, jonka ehkä tunnetuin kädenjälki suomalaiseen musiikkimaailmaan on Dingon Levoton tuhkimo -kappaleen kosketinsoitinriffi.

Tämän kuriositeetin takana on kuitenkin huomattavasti enemmän: Vähä-Pesola on tuottanut ja äänittänyt lukuisia artisteja sekä bändejä vuosien saatossa. Vähä-Pesolalle musiikki on kuin musiikillinen leikkikenttä, jossa kaikki on sallittua.

Vierailevat laulajat ja muusikot palvelevat biisejä sekä tunnelmaa, jota Vähä-Pesola sävellyksissään hakee. Multi-instrumentalisti kulkee Esa Kaartamon, Edu Kettusen ja muiden taitavien biisintekijöiden jäljillä, kuitenkin vahvasti omalla soundillaan.

Tietoja

Lähde Raate Music

spot_img